Annonce
112

12 mennesker anholdt: Urolig søndag på Klostertorvet

Flot ser det ud med solen i baggrunden, men søndag var alt ikke just fred og idyl på Klostertorvet. Foto: Flemming Krogh
Østjyllands Politi måtte flere gange køre til Klostertorvet på grund af uro blandt nogle mennesker på torvet.

AARHUS: Søndag var en begivenhedsrig dag på Klostertorvet, faktisk så begivenhedsrig, at Østjyllands Politi måtte rykke ud til torvet to gange.

Første gang var omkring klokken 10.50, hvor politiet fik en anmeldelse om, at tre-fire personer råbte ad hinanden og var oppe at slås. Derfor blev der sendt flere patruljer af sted, og de endte med at en 32-årig mand, en 33-årig mand og en 30-årig kvinde blev anholdt præventivt og kørt på politigården for at få ro på stedet.

Det varede dog kun til lidt hen på eftermiddagen, hvor der igen var uro på Klostertorvet. Denne gang var op mod 40 personer mødtes, og de skabte en del utryghed. De blev bortvist fra stedet af politiet, og mellem klokken 14.00 og 16.10 blev 12 mennesker i alderen 21 til 55 år præventivt anholdt, ligesom de andre tre var blevet det tidligere på dagen. Det var en af dem - en 24-årig kvinde - dog ikke helt med på, så hun forsøgte at stikke af fra stedet. Det varede dog kort, for hun blev indhentet af en betjent ved Gammel Munkegade. Hun blev efterfølgende sigtet for at være flygtet som frihedsberøvet. Ingen af de andre mennesker blev sigtet.

De mange mennesker på torvet havde medført en del affald, og Aarhus Kommune blev derfor kontaktet med henblik på at komme til stedet med en fejemaskine, så der kunne blive ryddet op. Østjyllands Politi vil i de kommende dage holde ekstra øje med området ved Klostertorvet for at sikre ro og orden på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce