Annonce
Kultur

12 stærke kvinder bliver til kunst

Tre kvinder, Lone Hindø, Ulla Salling-Mortensen og Elin Neumann, har sat sig for at male Bibelens Kvinder, en stribe portrætter.

Arrangører står i kø for at vise udstilling af malerier og statuetter fra Bibelen.

Annonce

AARHUS: To århusianske kunstnere gør 12 stærke kvinder fra Bibelen til kunst.

Elin Neumann maler portrætter, og Ulla Villefrance Salling-Mortensen skaber statuetter af de 12 kvinder. Værkerne skal udstilles, og arrangører står i kø for at vise dem frem.

Ideen kommer fra cand.theol. Lone Hindø, præst i Trige, Ølsted og Spørring sogne fra 1998 og 15. oktober i år og byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Aarhus.

Hun drøftede den først med kunstneren Hans Krull, men da han havde mange opgaver og derfor ikke kunne afse tid til projektet, har Elin Neumann, der bor og har atelier i Malling, og Ulla Villefrance Salling-Mortensen, der bor og har atelier i Højbjerg, overtaget opgaven. Og med begejstring, siger de.

Nogle gange er jeg en Martha, andre gange en Maria. Det kan kunstnerne udtrykke anderledes end jeg kan.

Lone Hindø, præst
Annonce

Første er skabt

Det første maleri er allerede skab. Det viser Eva, der bliver fordrevet fra Edens Have.

Også de første udstillinger er aftalt. Det begynder i Trige Sognegård til september næste år, hvor Lone Hindø fortæller om projektet ved åbningen. I oktober tager udstillingen til Tilst Sognegård, og derefter bliver den årets juleudstilling i Elin Neumanns galleri på gården Vilhelmsdal ved Malling.

Allerede nu er der bud efter udstillingen flere steder fra, blandt andet Malling.

Annonce

De 12 kvinder

Og hvordan er ideen opstået?

- Jeg tænkte engang, hvordan mon Maria havde det, da hun ventede et barn uden at have kendt en mand. Hun står der og fejer og hjælper sin mor og finder ud af, at hun skal have et barn. Hvordan ville man udtrykke det? Jeg kan forklare noget med ord, men ikke som kunstnere kan med malerier og statuetter. Der er også søstrene Martha og Maria. En gør rent, en anden sætter sig ned ved Jesu fødder, da han kommer. Hvordan kan man vise det? Nogle gange er jeg en Martha, andre gange en Maria. Det kan kunstnerne udtrykke, fordi de tænker kreativt på en anden måde end jeg, siger Lone Hindø.

De 12 stærke kvinder, kunstnerne har valgt fra Bibelen, er Sara, jødernes stammoder, Debora, dommer og profetinde, Ester, jødisk dronning i Persien, Jomfru Maria, der var Jesu mor, Maria Magdalene, føste forkynder, Martha og Maria, de travle søstre, Lydia, klædehandlerske og gudfrygtig kvinde, Jezabel, herskerinde, Dalila, bedrager, Salome, forførerske, og Eva, fordrevet fra Edens Have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind bliver indført i offentlig transport i Aarhus  

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Efter coronaudbrud: Somaliske foreninger lukker ned for al aktivitet

Aarhus For abonnenter

Analyse: Socialdemokraterne i Aarhus ved godt, at de er bagud på point

Annonce