x
Annonce
forside

1200 narkobilister skal på skolebænken

Narko-kørsel er efterhånden et lige så stort problem som sprit-kørsel. Nu sendes et kuld narkobilister i Midtjylland på skolebænken.

1200 bilister dømt for at være påvirket af narko og piller samtidig med, at de kører bil, bliver nu sendt på skolebænken for at undgå livsfarlige situationer på de midtjyske veje.

Annonce

Hvert år er omkring 1200 personer på kursus i Region Midtjylland, fordi de har mistet kørekortet på grund af spirituskørsel. I fremtiden får de selskab af næsten ligeså mange, der har mistet kørekortet på grund af narkokørsel.

Det er resultatet af, at Folketinget i 2014 vedtog en ændring af færdselsloven, som skærpede indsatsen mod kørsel i påvirket og træt tilstand, oplyser ANT- koordinator I Region Midtjylland, Inger Lis Rasmussen.

Hun står for de obligatoriske kurser, som trafikanter skal gennemføre, inden de kan gå til kontrollerende køreprøve efter at have mistet kørekortet på grund af kørsel i påvirket tilstand.

1. april ændres indholdet af ANT-kurset som følge af en ny bekendtgørelse, så det nu også omfatter narkomisbrug og kørsel i træt tilstand.

Læser man politiets døgnrapporter, optræder der i Dagens Danmark stort set lige så mange narkobilister som spritbilister, der er dagligt bliver anholdt af politiet.

Narko-kurset vil vare fire lektioner á tre timer - fordelt over fire uger. Kursisterne skal betale 3200 kr. for kurset.

Formålet med kurset er at gøre deltagerne bevidste om, hvad indtag af spiritus, narko og medicin samt træthed har for evnen til at køre bil.

»Ud over at være til fare for andre og risikere at lemlæste og slå andre mennesker eller en selv ihjel på grund af kørsel i påvirket tilstand, kan konsekvenserne af at miste kørekortet i tre år være store. Mange vil for eksempel have svært ved at passe deres arbejde, hvis de ikke kan transportere sig selv,« siger kursuslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce