Annonce
Aarhus

125 input fra århusianere: Aarhus-duften er nu fundet

100 af flaskerne med den nye Aarhus-parfume bliver solgt sammen med et særligt smykke, designet af kunstneren Lea Guldditte Hestelund. Foto: Flemming Krogh

Nu bliver Aarhus-duften lanceret i Kunsthal Aarhus. Parfumen, som adskillige af byens borgere har givet deres indput til, hedder '100' - et passende navn til parfumen, som byens kunsthal har taget initiativ til - i anledning af kunsthallens 100-års jubilæum.

AARHUS: Ramsløg, bilos eller lugten af tang på Tangkrogen. Der lugter forskelligt i Aarhus, afhængigt af, hvor man færdes. Nu er en ny parfume blevet lanceret i Kunsthal Aarhus, som for noget tid siden opfordrede borgerne i byen til at give deres forslag til, hvordan duften af den nye parfume skulle være.

- Vi har fået omkring 125 input fra folk, som har deres helt eget bud på, hvad de mener, at duften af Aarhus skal rumme. Det er vi meget overraskede over. Nu har vi sammen med designfirmaet Frama udviklet den nye parfume, som vi kalder '100'. På den måde skal den være med til at markere vores 100-års-jubilæum, forklarer Andreo Michaelo Mielczarek, der er kommunikations- og PR-ansvarlig.

Den nye duft er udviklet på baggrund af den klassiske Chypre-duft, der blev lanceret i 1917. Altså meget passende for 100 år siden.

- Nu har vi fortolket den oprindelige duft, hvor vi har forsøgt at tage de input med, som folk er kommet med. Vi mener selv, at Kunsthal Aahus' parfume '100' er en fin fortolkning, forklarer Andreo Michaelo Mielczarek.

Folkene bag beskriver den nye parfume som en frisk træduft med noter af blandt andet cedertræ, rose og jasmin med en snert af tangduft i bunden. Har man en udviklet lugtesans, vil man måske også kunne fornemme duften af syren, som Gerda Bøjesen, en frisk 84-årig kvinde fra Risskov, foreslog, at Aarhus-duften skulle rumme.

- Jeg har boet i Risskov hele mit liv. Duften af syren, som altid har markeret overgangen fra forår til sommer, er den duft, jeg nyder mest. Syren-duften har en dejlig indvirkning på mit sind, og den minder mig om barndommens varme somre i Risskov, lyder det fra Gerda Bøjesen.

Hun nyder stadig duften af syren. Enten i sin egen have eller når hun kører tur til vejen, hvor hun voksede op, som meget passende hedder Syrenvej.

Annonce
Den nye duft rummer mange indslag. For århusianeren Gerda Bøjesen var duften af syren oplagt til en duft med lokale indslag. Foto: Flemming Krogh

Forelsket igen

Den nye duft fra Aarhus-parfumen er hun begejstret for.

- Jeg blev næsten helt forelsket igen, da min kæreste Ejvind afprøvede parfumen. Den dufter godt.

Parfumen '100' er en såkalt unisex parfume. Den kan bruges af begge køn.

- Såvel mænd som kvinder kan bruge parfumen. Men den dufter meget forskelligt afhængigt af hvem, der bruger den, forklarer Andreo Michaelo Mielczarek, som tilføjer, at Aarhus Kunsthal er det eneste sted, man kan købe parfumen, som er produceret i et begrænset antal på 300 flasker.

Gerda Bøjesen og hendes kæreste, Ejvind Dissing, er begge begejstrede for den nye parfume med navnet '100', som Aarhus Kunsthal står bag. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Tilbageblik på det første Superliga-opgør mellem AGF og Silkeborg: Bagefter tog matchvinderen sig en kold fra kassen

Annonce