Annonce
Aarhus

128 nye lejeboliger klar i Risskov Brynet

AP Pensions nu færdige sidste etape i Risskov Brynet består af to let slyngede boligblokke, et punkthus og 10 rækkehuse i to plan. Foto: AP Pension
AP Pension er nu færdig med sin sidste etape i Risskov Brynet, hvor pensionsselskabet har opført omkring 425 boliger på området, hvor Aarhus Sporveje tidligere havde garageanlæg og værksted.

AARHUS: ”Færdigt arbejde” kan AP Pension nu skrive på skiltet i Risskov Brynet.

Her melder pensionskassen nu, at sidste etape på 128 lejelejligheder er klar til indflytning.

I forvejen har AP Pension opført 295 boliger i det tidligere erhvervsområde omkring Bryggervej, hvor Aarhus Sporveje havde blandt andet garageanlæg og værksted.

Den nye portion boliger er i størrelse fra to til fem værelser – 68 til 155 kvadratmeter. Udover lejligheder består etapen også af 10 rækkehuse i to plan.

Huslejen ligger i spændet mellem 7.450 og 18.500 kr. om måneden.

Det nye byggeri – to lidt slyngende boligblokke - er tegnet af Sleth og Arkitema Architects i en arkitektur, hvor rå beton møder gyldne karnapper, vinduer og altaner.

Annonce

Totalt flere end 1.500 boliger

Administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, glæder sig over, at lejlighederne i Risskov Brynet nu står klar.

-Det er altid noget særligt, når et boligprojekt står færdigt. Og med Risskov Brynet kan vi tilbyde beboerne moderne boliger i meget spændende omgivelser, hvor de er tæt på Aarhus’ mangfoldige byliv, Risskovs skønne natur og gode indkøbsmuligheder, udtaler han i en pressemeddelelse.

AP Pension er den ene af to store bygherrer i Risskov Brynet, hvor der samlet bliver bygget flere end 1.500 boliger. Den anden er ejendomsselskabet Domis, der blandt andet opfører hele den lange og sammenhængende stribe af ejendomme mod Vejlby Ringvej.

Også boligforeningen AAB er med i Risskov Brynet med 106 almene boliger. Endelig opfører kommunen en daginstitution i det nye byområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce