Annonce
Aarhus

128 nye lejeboliger klar i Risskov Brynet

AP Pensions nu færdige sidste etape i Risskov Brynet består af to let slyngede boligblokke, et punkthus og 10 rækkehuse i to plan. Foto: AP Pension
AP Pension er nu færdig med sin sidste etape i Risskov Brynet, hvor pensionsselskabet har opført omkring 425 boliger på området, hvor Aarhus Sporveje tidligere havde garageanlæg og værksted.

AARHUS: ”Færdigt arbejde” kan AP Pension nu skrive på skiltet i Risskov Brynet.

Her melder pensionskassen nu, at sidste etape på 128 lejelejligheder er klar til indflytning.

I forvejen har AP Pension opført 295 boliger i det tidligere erhvervsområde omkring Bryggervej, hvor Aarhus Sporveje havde blandt andet garageanlæg og værksted.

Den nye portion boliger er i størrelse fra to til fem værelser – 68 til 155 kvadratmeter. Udover lejligheder består etapen også af 10 rækkehuse i to plan.

Huslejen ligger i spændet mellem 7.450 og 18.500 kr. om måneden.

Det nye byggeri – to lidt slyngende boligblokke - er tegnet af Sleth og Arkitema Architects i en arkitektur, hvor rå beton møder gyldne karnapper, vinduer og altaner.

Annonce

Totalt flere end 1.500 boliger

Administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, glæder sig over, at lejlighederne i Risskov Brynet nu står klar.

-Det er altid noget særligt, når et boligprojekt står færdigt. Og med Risskov Brynet kan vi tilbyde beboerne moderne boliger i meget spændende omgivelser, hvor de er tæt på Aarhus’ mangfoldige byliv, Risskovs skønne natur og gode indkøbsmuligheder, udtaler han i en pressemeddelelse.

AP Pension er den ene af to store bygherrer i Risskov Brynet, hvor der samlet bliver bygget flere end 1.500 boliger. Den anden er ejendomsselskabet Domis, der blandt andet opfører hele den lange og sammenhængende stribe af ejendomme mod Vejlby Ringvej.

Også boligforeningen AAB er med i Risskov Brynet med 106 almene boliger. Endelig opfører kommunen en daginstitution i det nye byområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce