Annonce
Aarhus

128 nye lejeboliger klar i Risskov Brynet

AP Pensions nu færdige sidste etape i Risskov Brynet består af to let slyngede boligblokke, et punkthus og 10 rækkehuse i to plan. Foto: AP Pension
AP Pension er nu færdig med sin sidste etape i Risskov Brynet, hvor pensionsselskabet har opført omkring 425 boliger på området, hvor Aarhus Sporveje tidligere havde garageanlæg og værksted.

AARHUS: ”Færdigt arbejde” kan AP Pension nu skrive på skiltet i Risskov Brynet.

Her melder pensionskassen nu, at sidste etape på 128 lejelejligheder er klar til indflytning.

I forvejen har AP Pension opført 295 boliger i det tidligere erhvervsområde omkring Bryggervej, hvor Aarhus Sporveje havde blandt andet garageanlæg og værksted.

Den nye portion boliger er i størrelse fra to til fem værelser – 68 til 155 kvadratmeter. Udover lejligheder består etapen også af 10 rækkehuse i to plan.

Huslejen ligger i spændet mellem 7.450 og 18.500 kr. om måneden.

Det nye byggeri – to lidt slyngende boligblokke - er tegnet af Sleth og Arkitema Architects i en arkitektur, hvor rå beton møder gyldne karnapper, vinduer og altaner.

Annonce

Totalt flere end 1.500 boliger

Administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, glæder sig over, at lejlighederne i Risskov Brynet nu står klar.

-Det er altid noget særligt, når et boligprojekt står færdigt. Og med Risskov Brynet kan vi tilbyde beboerne moderne boliger i meget spændende omgivelser, hvor de er tæt på Aarhus’ mangfoldige byliv, Risskovs skønne natur og gode indkøbsmuligheder, udtaler han i en pressemeddelelse.

AP Pension er den ene af to store bygherrer i Risskov Brynet, hvor der samlet bliver bygget flere end 1.500 boliger. Den anden er ejendomsselskabet Domis, der blandt andet opfører hele den lange og sammenhængende stribe af ejendomme mod Vejlby Ringvej.

Også boligforeningen AAB er med i Risskov Brynet med 106 almene boliger. Endelig opfører kommunen en daginstitution i det nye byområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce