Annonce
Kultur

13 år med Byens Bedste: - Konkurrencen har udviklet sig gennem årene og er blevet til et kvalitetsstempel

Århusianerne er med til at bestemme hvem der skal vinde, når vi igen i år kårer Byens Bedste. Og der er et gavekort på spil til alle, der stemmer på deres favorit, når afstemningen åbner. Foto: Kim Haugaard
Når Århus Stiftstidende i november kårer Byens Bedste-vinderne ved et stort show i Musikhuset, sker det for 13. gang. Over årene er konkurrencen gået fra at være et mindre show til en stort anlagt konkurrence, som både byens detailhandel, restaurationsbranche og borgere går op i.

AARHUS: For efterhånden mange år siden, fik en gruppe mennesker på Alt om Aarhus-redaktionen en god idé: De ville finde det allerbedste i Aarhus i en lang række forskellige kategorier. Og det var århusianerne, der i samarbejde med en jury, skulle bestemme, hvem der skulle vinde i de enkelte kategorier.

Sidenhen er Alt om Aarhus nedlagt, men konkurrencen har bestået. Nu er det blot Århus Stiftstidende, der står for konkurrencen. Og gennem årene har den udviklet sig, fortæller Jørgen Lundorff, salgchef ved Århus Stiftstidende og medarrangør af Byens Bedste.

- Det allerførste år var der ikke særlig mange, der vidste, hvad det var for noget, og hvad det gik ud på. Allerede året efter kunne vi mærke, at det fik et løft, både fra vores side som arrangører, men også fra århusianernes side. Og nu er det blevet noget, som alle, særligt i byens detailhandel og restaurationsbranche, går meget op i, siger han.

Annonce

Sådan finder vi de bedste

  • Byens Bedste-konkurrencen har til formål at hylde og ære de bedste i byen.
  • Det er århusianerne, der i samarbejde med en jury, finder frem til vinderne. Det foregår på den måde, at man frem til fredag den 6. september på stiften.dk/byensbedste kan tippe os om sine favoritter i de 14 kategorier. Husk at give en begrundelse for, hvorfor netop dine forslag er Byens Bedste. Når der er lukket for forslag til nomineringer, tager juryen over, og afgør, hvem der skal nomineres i hver kategori. Juryens beslutninger bliver bygget på jeres indtipning, og netop derfor vejer begrundelse højere end antallet af gange, kandidaten er blevet indtippet. Den 7. oktober offentliggøres de nominerede. Når de nominerede er offentliggjort, begynder afstemningen.
  • Som nomineret er det tilladt at opfordre folk til at stemme via de sociale medier, plakater, postkost, happenings eller mund-til-mund metoden. Men det er ikke tilladt at købe sig til stemmer for eksempel ved at udskrive konkurrencer, give rabat eller gaver som modydelse for stemmer. Konkurrencen forudsætter højt humør og fair fight både før og efter finalen. Handlinger imod denne ånd betyder, at man bliver udelukket fra konkurrencer.

Konkurrencen er med til at blåstemple de nominerede

Det er århusianerne, der indtipper deres favoritter i de 14 forskellige kategorier. Herefter er der så en jury, der udvælger fem nominerede i hver kategori. De nominerede tager udgangspunkt i de indtippede nomineringer, men også juryens profesionelle vurdering. Herefter åbner afstemningen, så århusianerne kan stemme på deres favorit af de fem.

Sidste år var mange tusinde inde og nominere deres favorit, og der blev afgivet mere end 100.000 stemmer.

- Det vidner jo om, at det her er noget, som århusianerne gerne vil, siger Jørgen Lundorff.

Gennem årene er Byens Bedste også blevet et kvalitetsstempel for vinderne, fortæller Jørgen Lundorff.

- Det er blevet til en stor ting, og de nominerede går også meget op i det. Vinder man, kan man jo prale af, at være blevet kåret som værende Byens Bedste, og vi oplever da også, at vinderne bruger det som et kvalitetsstempel af deres sted, siger han.

Nominer din egen favorit

Ved dette års Byens Bedste skal der findes en vinder i 14 forskellige kategorier. Af og til skiftes der lidt ud i kategorierne, både for at forny konkurrencen en smule, men også for at kategorierne skal afspejle, hvad det er, der rør sig i Aarhus lige nu, fortæller Jørgen Lundorff.

- I år har vi taget genbrug med som en kategori, fordi det er blevet in i de seneste år. Det havde man jo nok ikke troet for 10 år siden, og på den måde er det sjovt og spændene, at se på, hvad der rører sig i Aarhus, og lade det afspejle i kategorierne, siger han.

Når vi i år kårer byens bedste, sker det derfor også i de to kategorier byens bedste frisør og byens bedste genbrug. Derudover er der gamle kendinge som byens bedste café, byens bedste shopping og byens bedste shoppingcenter. Der skal også findes en vinder i Stiften-prisen, som er aftenens ærespris, der går til nye initiativer, enestående events eller personer, der over længere tid tid har gjort en særlig indsats for Aarhus.

- Vi forsøger altid at ramme bredt, når vi udvælger de 13 kategorier, der kommer udover Stiften-prisen, så vi også rammer en stor del af kulturlivet, siger Jørgen Lundorff.

Frem til 6. september kan du selv gå ind på stiften.dk/byensbedste og give dit bud på, hvem der skal nomineres i de forskellige kategorier.

Det er igen i år Anders Breinholt der er vært, når det store show finder sted i Musikhuset. Denne gang får han dog selskab af et syv mand stort husorkester. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];