Annonce
Horsens

1300 biler til kør-selv-festival på Fængslet: En helt unik oplevelse

4000-5000 mennesker fordelt på 1300 biler lagde fredag og lørdag vejen forbi Fængslet. Billedet her er fra koncerten med Carpark North, der afsluttede festivalen lørdag aften. Foto: Hanne Nielsen
4000-5000 mennesker deltog i Kør-selv-festivalen på Fængslet fredag og lørdag. Arrangørerne har fået gode tilbagemeldinger fra både publikum og kunstnere.
Annonce

Horsens: Kør-selv-festivalen på Fængslet fik en ærgerlig start med aflysning af den første dag torsdag på grund af vejret, men den kom stærkt igen fredag og lørdag.

Sådan lød det dagen derpå fra Anne-Mai Vig Mott, projektmedarbejder i Horsens Kommunes Mærk Byen-indsats, der arrangerede festivalen i samarbejde med Fængslet og Horsens & Friends.

- Vi glæder os nok allesammen til at komme helt tilbage til den normale hverdag, men når det er sagt, har vi fået rigtigt gode tilbagemeldinger fra publikum og fra kunstnerne. Det var en helt ny måde at være sammen på. For eksempel lavede Peter Sommer sin koncert til en ønskekoncert og gik forbi bilerne og hilste på folk. Det er jo helt unikt og ikke noget, man vil opleve til en almindelig koncert. Vi havde 200 små fester på pladsen i stedet for én stor. Det kan også noget, siger hun.

I alt 1300 biler besøgte Fængslet til børne-arrangementer, comedy, film-fremvisninger og koncerter fredag og lørdag.

- Til comedy-forestillingen var der i hvert fald fire-fem personer i bilerne, mens der til Peter Sommer-koncerten typisk var to-tre stykker. Der har også været gengangere. For eksempel var der en del, der lavede en dag ud af det og tog både comedy-koncerten og Carpark North lørdag. Alt i alt er det vores vurdering, at 4000-5000 personer var med til festivalen, siger Anne-Mai Vig Mott.

Vi havde 200 små fester på pladsen i stedet for én stor. Det kan også noget.

Anne-Mai Vig Mott, projektmedarbejder, Mærk Byen, Horsens Kommune

Annonce

Ingen klager over dytteri

Også naboerne til Fængslet tog imod festivalen, lyder vurderingen fra Anne-Mai Vig Mott.

- Lydstyrken var jo ikke så høj, som den plejer at være, og vi har ikke haft nogen klager. Heller ikke over, at bilerne jo dyttede en del, selv om vi frarådede at gøre det af hensyn til naboerne, konstaterer Anne-Mai Vig Mott.

Rent praktisk fungerede det også fint, at gæsterne ikke måtte forlade bilerne under koncerten.

- Specielt ved voksen-arrangementerne var det nemt at styre, at bilisterne tændte for katastrofeblinket og holdt en hånd ud af vinduet. Ved børne-arrangementerne var der tilfælde, hvor virkeligt tissetrængende børn og deres forældre valgte at stige ud af bilerne på egen hånd, men det klarede vi også, siger Anne-Mai Vig Mott.

Annonce

Pris: En million kroner

Festivalen blev arrangeret på rekordtid af kommunen, Fængslet og Horsens & Friends.

- Vi fik de første tanker om festivalen for halvanden måned siden. Hver især havde vi arrangementer, der måtte aflyses på grund af corona, og så var vi altså en flok, der manglede noget at lave og var klar på at lægge al energi ind i det her, konstaterer Anne-Mai Vig Mott.

- Kommer vi til at se flere drive-in-festivaler i Horsens?

- Det har vi ikke aktuelle planer om. Det var en særlig corona-indsats, og nu skal vi tilbage på kontoret og lægge hovederne i blød, siger Anne-Mai Vig Mott.

De tre dages festival, der blev til to, har kostet kommunen omkring en million kroner, fortæller Anne-Mai Vig Mott.

- Finansieringen er stykket sammen af nogle af de Mærk Byen-midler, vi skulle have brugt på bylivsaktiviteter i forår og sommer, for eksempel åbningen af Langelinie og storskærms-arrangementer ved EM i fodbold, sammen med midler fra andre af kommunens aflyste kulturarrangementer. Så festivalen har været en erstatning for andre arrangementer, siger hun. - Det har været vigtigt for os, at en stor del af festivalen har været gratis og for alle, siger hun.

Horsens Kommune har fået fine tilbagemeldinger fra deltagerne på festivalen. Carpark North (billedet) lagde søndag formiddag en lille video fra koncerten ud på bandets Facebook-side med teksten: "Helt vanvittig aften på Drive in Horsens." Foto: Hanne Nielsen
4000-5000 mennesker fordelt på 1300 biler lagde fredag og lørdag vejen forbi Fængslet. Billedet her er fra koncerten med Carpark North, der afsluttede festivalen lørdag aften. Foto: Hanne Nielsen
Festivalen bød på comedy, film-fremvisninger, børne-arrangementer og koncerter. Her et billede fra det meget populære arrangement med Hr. Skæg lørdag eftermiddag. Foto: Michael Svenningsen
Festivalen bød på comedy, film-fremvisninger, børne-arrangementer og koncerter. Her et billede fra det meget populære arrangement med Hr. Skæg lørdag eftermiddag. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce