Annonce
Aarhus

139 nye boliger på vej på Godsbanen: Corona kan ikke slå en søhest ud

Udsigten er formidabel fra de øverste terrasser. Her nyder Ringgaardens direktør Martin Hersom Bien den fra 10. etage. Foto: Axel Schütt
Fire forskellige størrelser boliger i nyt byggeri på Godsbanen - og lave varmeregninger.
Annonce

AARHUS: Coronaen kan ikke slå en søhest ud. 139 boliger er på vej på Godsbanen i Aarhus, og trods pandemien holder de tidsplanen. I foråret 2021 skal de stå klar.

Boligforeningen Ringgaarden står bag og disker op med både kaffebar, et glasinddækket orangeri og en fællesterrasse.

Og interessen for boligerne er stor.

- Allerede i september sidste år fik vi henvendelser fra folk, som ville bo her, siger Martin Hersom Bien, Ringgaardens direktør.

Navnet ”Søhesten” har byggeriet fået, fordi bygningskroppen fra et fugleperspektiv har lighed med det fascinerende dyr. Otte sammenhængende etagehuse er forskubbet i forhold til hinanden.

Annonce

Flotte udsigter

En del af bygningerne er nået så langt, at man kan se den beklædning, der kommer på alle boligerne, der stiger som en trappe med en blok på fire etager og derfra videre med én etage til og med 10. etage. Tagene på de enkelte dele udgør tagterrasser for boligdelen ovenover. Fra de øverste er en ypperlig udsigt over byen.

Boligerne varierer i størrelse, og der bliver store og små fællesrum, cykelværksted, byttebørs, atelier, beboercafé og -bar, fællesvaskeri, orangeri, gæsteværelser, tagterrasser og urban gardening. De mindste boliger er på 40 kvadratmeter og vil koste omkring 4000 kroner om måneden. De største bliver på 115 kvadratmeter, og lejen er ikke fastsat, oplyser Martin Hersom Bien.

Beklædningen er sat på en del af husene, og en prøvelejlighed er klar. Foto: Axel Schütt
Annonce

Lav varmeregning

Byggeriet opføres med stor fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Forbruget bliver minimalt. Energistandarden er cirka 25 procent bedre end kravet fra Bygningsreglementet. Det vil kunne mærkes på varmeregningen.

Et konsortium bestående af Byggefirmaet Knudsgaard A/S, Cubo Arkitekter og ingeniørfirmaet Tri-Consult står for entreprisen.

"Søhesten"

"Søhesten" får 139 boliger på fire forskellige størrelser fra 40 til 115 kvadratmeter. Byggeriet skal være klar til indflytning i foråret 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce