Annonce
Udland

14 bandemedlemmer og politifolk dræbt i skyderi i Mexico

Press Office Andres Manuel Lopez/Reuters
Skyderiet sker, få dage efter at præsident Donald Trump sagde, at han ville betegne karteller som terrorister.

14 personer er blevet dræbt i et skyderi mellem bander og politi i Mexico.

Ti kartelmedlemmer og fire politifolk skulle være dræbt i skyderiet, der skete i en by tæt grænsen til USA klokken 12.00 om dagen lokal tid lørdag.

Det oplyser guvernøren i delstaten Coahuila, Miguel Angel Riquelme.

Politiet valgte aktivt at angribe banden, der kom kørende i pickups og var svært bevæbnet, i den lille by Villa Union 65 kilometer fra grænsen.

Ud over de fire dræbte politibetjente er seks blevet såret.

Skyderiet sker, få dage efter at USA's præsident, Donald Trump, sagde i et interview, at han ville betegne mexicanske narkobander som terroristgrupper.

Det fik Mexicos præsident, Andres Manuel Lopez Obrador, til fredag at sige, at han ikke vil tillade nogen former for udenlandsk indblanding i forbindelse med bekæmpelsen af de mexicanske narkokarteller.

Det bakker Miguel Angel Riquelme op om.

- Jeg mener, at Mexico ikke har brug for indblanding. Mexico har brug for samarbejde.

- Vi er overbeviste om, at landet har styrken til at overvinde de kriminelle, siger Miguel Angel Riquelme.

USA's justitsminister, William Barr, skal besøge Mexico i næste uge for at diskutere sikkerhed.

Donald Trumps melding om, at mexicanske narkokarteller officielt skal betegnes som terrorgrupper i USA, kom i et interview fredag med den tidligere Fox News-vært, konservative Bill O'Reilly.

- Jeg har arbejdet på det de seneste 90 dage. At give dem den officielle betegnelse er ikke så let endda. Man er nødt til at gennemgå en proces, og vi er godt i gang med processen, siger Trump.

Får en gruppe betegnelsen terrororganisation, vil det være ulovligt for amerikanere at støtte den, og dens medlemmer vil ikke kunne komme ind i landet.

Trump tilbød tidligere på måneden Mexico hjælp med at "føre krig mod narkokartellerne og at fjerne dem fra jordens overflade".

Det gjorde han efter det mest blodige angreb på amerikanske statsborgere i Mexico i årevis, der fandt sted i november.

Her blev ni personer med dobbelt statsborgerskab i USA og Mexico ifølge myndighederne dræbt af et narkokartel.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Annonce