Annonce
Aarhus

14 etager højt vartegn: 'Forum' skal samle hele Aarhus Universitetshospital

Forums 14 etager kommer blandt andet til at rumme et patienthotel, en kirke, et stort anlagt diabetes center samt en række forskningsfaciliteter. Illustration: KPC, LINK Arkitektur, SWECO og SLA

Ragionsrådet sagde onsdag ja til opførelsen af et vartegn i 14 etager for hele det nye Aarhus Universitetshospital.

Annonce

AARHUS: En 14 etager høj bygning med navnet Forum bliver den sidste store brik i samlingen af Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Regionsrådet gav onsdag grønt lys for byggeriet, der skal være hospitalets naturlige samlingspunkt.

Vartegnet Forum kommer til at rumme patienthotel og en række andre funktioner, der skal skabe optimale forhold for såvel patienter som pårørende. Forum er et fælles projekt mellem Aarhus Universitetshospital, Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitet og Folkekirken.

- Det bliver her patienter, pårørende og forskning mødes på mange forskellige måder. Nogle går en tur i parken, nogle søger eftertanke, andre bliver behandlet for diabetes, mens atter andre hver dag arbejder på at udvikle nye behandlingstilbud, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Det 14 etager høje vartegn bliver det sidste store byggeri, der sættes i gang på det nye Aarhus Universitetshospital. Illustration: KPC, LINK Arkitektur, SWECO og SLA
Annonce

Storslået udsigt

De fire øverste etager af Forum indtages af Patienthotellet med cirka 60 værelser og handicapværelser placeret med en storslået udsigt over Aarhus, bugten og oplandet.

Patienthotellets spiseområde kommer til at ligge på øverste etage. Etagerne nedenunder skal huse hospitalets afdelinger for Funktionelle Lidelser og Klinisk Farmakologi.

Desuden flytter Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet ind sammen med centrale og fleksible faciliteter til universitetets medicinske forskning. Blandt forskningsenhederne er et stamcellelaboratorium og Psykiatriens Forskningsenhed TNU.

Steno Diabetes Center Aarhus, som skal være et kraftcenter for behandling, forebyggelse, forskning, samarbejde og uddannelse inden for diabetesområdet i hele Region Midtjylland, kommer til at sætte et markant præg på Forum. En stor bevilling fra Novo Nordisk Fonden har muliggjort, at Steno Diabetes Center Aarhus får klinik på plan 2 og 3 i Forum, og at centrets store forskningsaktivitet får laboratorier og kontorer i Forums forskningsfaciliteter.

- De funktioner, som placeres i Forum i midten af Aarhus Universitetshospital, vil have stort set alle lægefaglige specialer tilgængelige indenfor en radius af ca. 500 m. Det ser man stort set ikke noget andet sted i Nordeuropa, siger lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital.

Annonce

Plads til kirke og fordybelse

På plan 2 skal der også være plads til et fælles projekt mellem Folkekirken og Aarhus Universitetshospital, hvor Folkekirken har doneret til byggeriet af et kirkerum, et stillerum og et refleksionsrum samt til et tværfagligt videnscenter for eksistentiel og åndelig omsorg.

Billedhuggeren Ingvar Cronhammar er udvalgt til opgaven med den kunstneriske og arkitektoniske udformning af rummene til kirke, tro og fordybelse, og det har Salling Fondene givet en donation til.

Udenfor Forum bliver der ved hjælp af Novo Nordisk Fondens bevilling anlagt en park, Forum Park, med stier og bænke, som giver mulighed for bevægelse og rekreation.

Plan 1 - bygningens kælder - bliver biobank, hvor biologisk materiale fra patienter samles for at blive brugt i forbindelse med fremtidig sygdomsbehandling eller forskning. I kælderen bliver også plads til eksperimentelle forskningsfaciliteter.

Det bliver et hold bestående af entreprenørfirmaet KPC, LINK Arkitektur, ingeniørfirmaet SWECO og arkitektkontoret SLA, der som totalentreprenør kommer til at stå for byggeriet af det 14 etagers vartegn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce