Annonce
Livsstil

14 i dyst om landets bedste hotdog: Hotdoggen er blevet virkelig hot

Sidste års store vinder i to kategorier, Årets Moderne Hotdog og Hotdogkongen, blev Brian Flink fra Pølsemageriet i Silkeborg. Han stillede op med familie og venner udklædt i Morten Korch-idyl-kostumer og sang selv "Er du dus med himlens fugle", da hotdoggen blev båret ind. Arkivfoto: Jacob Vestervig

Et af de helt store tilløbsstykker på Food festival er Hotdog-DM, hvor stjernekokke, slagtere og pølsemænd fra hele landet dyster om at lave den bedste og flotteste af slagsen.

AARHUS: Der var engang, hvor en hotdog var lyst pølsebrød med en rød pølse i, syltede agurker, sennep, remoulade og ketchup samt ristede og rå løg. Slut.

Sådan er det ikke længere.

Siden 2008 har hotdoggen haft sit eget årlige danmarksmesterskab og er i dag en fast del af Food Festival i Aarhus. Og hvert år er helt nye udgaver af den klassiske spise opstået.

Andekød, sværdfisk og foie gras. Sort brød, groft brød og boller.

Og hvert år er nye stjernekokke og restauranter kommet til i kampen om at lave den bedste og mest kreative.

Wassim Hallal, Paul Cunningham og Jeppe Foldager. Kong Hans, Pasfall og The Balcony.

Også ved dette års mesterskab søndag 9. september klokken 12-16.30 er der store navne på listen, der tæller 14 deltagere.

- Siden 2012 har vi haft æren af at afholde Hotdog DM på Food Festival, og jeg må ærligt sige, at det er et af de mest spændende og flamboyante felt af deltagere, jeg nogensinde har oplevet, siger festivaldirektør Anna Lund.

- Det er vildt, så meget kærlighed hotdogs kan skabe. Faktisk er konkurrencen gået hen og blevet det klart mest populære enkeltstående event under Food Festival, og i år tør jeg godt love, at det bliver både smagfuldt og sindssygt underholdende.

Publikum har mulighed for at købe de forskellige hotdogs, og overskuddet går hvert år til et velgørende formål. I 2016 blev der samlet 187.000 kroner ind til Børnefonden.

Det var madanmelder og forfatter Ole Troelsø, der i 2008 tog initiativ til Hotdog-DM.

Annonce

Deltagerne i Hotdog-DM

Aarhus
Kähler Villa Dining, Jonas Bendtsen

Vejle
Haraldskær Sinatur Hotel, Mikael Madsen
Me Mu, Michael Munk
Tree Top, Nicolaj Christiansen

Aalborg
Bühlmann, Anders Høst
Textur, Dennis Juhl

Læsø
Læsø Jomfruhummer Festival, Jan Kjærgaard

Odense
The Balcony, Peter Hansen

Frederiksberg
Formel B, Asger Majgaard Klausen

København
Barr, Mia Christiansen/Team Barr
Gemyse, Mette Dahlgaard Jensen
Kokkeriet, Morten Krogholm
Plantepølsen, Oliver Lewis Christensen
Studio, Damian Quintana

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce