Annonce
Byudvikling

142 meter og 45 etager: Nu bliver 'Fyrtårnet' på Aarhus Ø en realitet

Det er en markant bygning, der i 2022 kommer til at stå færdig på Aarhus Ø. Illustration: 3XN Arkitekter
Nu er der ingen vej tilbage - 'Fyrtårnet' skyder op på Aarhus Ø og står færdigt i 2022.

AARHUS: Der har været skrevet og sagt meget om Lighthouse, byggeriet alleryderst på Aarhus Ø. Og nu er det en realitet, at det 142 meter høje "Fyrtårnet", som er sidste etape i byggeriet, står færdig i 2022.

Plantegningerne er nemlig blevet gjort færdige, bundpladen er blevet støbt, og inden længe kan man begynde at sælge lejlighederne i byggeriet.

Det er arkitektfirmaet 3XN, der står bag byggeriet, og her er stifter og kreativ direktør Kim Herforth glad for, at man endelig kan afslutte byggeriet.

- Lighthouse er et fascinerende projekt. Det har en helt særlig nærhed til havet, hvilket har givet inspirationen til arkitekturen. Bugtens bølger er med til at forme bygningen og med en placering helt ud til Aarhus Bugt vil Lighthouse markere sig som et fyrtårn og vartegn for hele Aarhus, siger han.

Annonce
Både i toppen og i bunden af byggeriet kommer der til at være restaurant eller café. I stueplan kommer også et bugtcenter, der fortæller om Aarhus Bugt. Illustration: 3XN Arkitekter

Skal være for hele Aarhus

Det er den århusianske entreprenørvirksomhed Aarsleff, der står for selve byggeriet, mens Nybolig og Danbolig står for at sælge de 395 lejligheder, der breder sig over tårnets 45 etager. Og byggeriet er tænkt som noget, der skal være tilgængeligt for hele byen, lyder det fra Claus Hommelhoff, der er en af bygherrerne på projektet.

- Vi har fra starten haft en ambition om, at Lighthouse ikke blot skal indeholde lejligheder på 200-300 kvadratmeter til tocifrede millionbeløb. Derfor er det et byggeri, hvor der er også er et stort antal to- og treværelses lejligheder og hjem for familier, par, unge og ældre, der gerne vil have en god udsigt midt i Aarhus, siger han.

Samtidig med lejlighederne bliver der derfor indrettet en udsigtsplatform i toppen af Fyrtårnet, ligesom der bliver café eller restaurant i både toppen og bunden af byggeriet. I stuen kommer der også til at ligge et bugtcenter, som vil fortælle århusianerne om Aarhus Bugt.

I skrivende stund er 70 af de 395 lejligheder solgt, og priserne starter ved 2.100.000.

Med det 142 meter høje tårn står Lighthouse-byggeriet færdigt i 2022. Illustration: 3XN Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

AGF

AGF tilbyder trofaste fans penge tilbage

Annonce