Annonce
Byudvikling

142 meter og 45 etager: Nu bliver 'Fyrtårnet' på Aarhus Ø en realitet

Det er en markant bygning, der i 2022 kommer til at stå færdig på Aarhus Ø. Illustration: 3XN Arkitekter
Nu er der ingen vej tilbage - 'Fyrtårnet' skyder op på Aarhus Ø og står færdigt i 2022.
Annonce

AARHUS: Der har været skrevet og sagt meget om Lighthouse, byggeriet alleryderst på Aarhus Ø. Og nu er det en realitet, at det 142 meter høje "Fyrtårnet", som er sidste etape i byggeriet, står færdig i 2022.

Plantegningerne er nemlig blevet gjort færdige, bundpladen er blevet støbt, og inden længe kan man begynde at sælge lejlighederne i byggeriet.

Det er arkitektfirmaet 3XN, der står bag byggeriet, og her er stifter og kreativ direktør Kim Herforth glad for, at man endelig kan afslutte byggeriet.

- Lighthouse er et fascinerende projekt. Det har en helt særlig nærhed til havet, hvilket har givet inspirationen til arkitekturen. Bugtens bølger er med til at forme bygningen og med en placering helt ud til Aarhus Bugt vil Lighthouse markere sig som et fyrtårn og vartegn for hele Aarhus, siger han.

Både i toppen og i bunden af byggeriet kommer der til at være restaurant eller café. I stueplan kommer også et bugtcenter, der fortæller om Aarhus Bugt. Illustration: 3XN Arkitekter
Annonce

Skal være for hele Aarhus

Det er den århusianske entreprenørvirksomhed Aarsleff, der står for selve byggeriet, mens Nybolig og Danbolig står for at sælge de 395 lejligheder, der breder sig over tårnets 45 etager. Og byggeriet er tænkt som noget, der skal være tilgængeligt for hele byen, lyder det fra Claus Hommelhoff, der er en af bygherrerne på projektet.

- Vi har fra starten haft en ambition om, at Lighthouse ikke blot skal indeholde lejligheder på 200-300 kvadratmeter til tocifrede millionbeløb. Derfor er det et byggeri, hvor der er også er et stort antal to- og treværelses lejligheder og hjem for familier, par, unge og ældre, der gerne vil have en god udsigt midt i Aarhus, siger han.

Samtidig med lejlighederne bliver der derfor indrettet en udsigtsplatform i toppen af Fyrtårnet, ligesom der bliver café eller restaurant i både toppen og bunden af byggeriet. I stuen kommer der også til at ligge et bugtcenter, som vil fortælle århusianerne om Aarhus Bugt.

I skrivende stund er 70 af de 395 lejligheder solgt, og priserne starter ved 2.100.000.

Med det 142 meter høje tårn står Lighthouse-byggeriet færdigt i 2022. Illustration: 3XN Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce