Annonce
Østjylland

150 unge glæder ældre på frivillig fredag

For tredje år i træk arrangerer Frivilligcenter Odder eventen: Unge går tur med ældre.

Sidste år deltog omkring 150 unge og ældre i eventen i Odder, og Frivilligcenteret regner med, at mindst lige så mange deltager i år.

Annonce

På Frivillig Fredag 26. september kan plejehjemsbeboere i Odder få en tur til Pakhuset med unge frivillige kørestolsskubbere. Er der overskud, kan de ældre også få en køretur op ad gågaden.

I I Pakhuset venter kaffe og lagkage. Odders borgmester Uffe Jensen og socialudvalgsformand Niels Rosenberg vil også gerne bakke op om Frivillig Fredag ved at besøge Pakhuset, så både unge og ældre kan møde dem der 26. september.

Beboere, som ikke kan eller vil med på turen til Pakhuset, kan få besøg af unge frivillige, som vil underholde med sang, musik eller bare hygge sig sammen med de ældre.

»Unge går tur med ældre er ikke kun en event, der skal give unge og ældre en god oplevelse. Gåturen handler også om at vise de unge et konkret eksempel på, hvordan de kan gøre en frivillig indsats. Måske får de blod på tanden efter at gå flere ture med ældre eller gøre andet frivilligt arbejde,« siger frivilligcenterleder Pernille Helbo.

Frivilligcenter Odder har aftalt med Odder Gymnasium, at elever, som vil give en hånd på Frivillig Fredag, får fri fra undervisningen.

Frivilligcenter Odder arrangerer også Frivillig Fredag Praktik for bl.a. politikere og erhvervsledere. Målet er, at »praktikanterne« får indblik i foreningernes arbejde, og foreningerne får mulighed for sparring og inspiration.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling For abonnenter

Byrådsmedlem er bekymret for kulturarven: Stigende antal bevaringsværdige ejendomme rives ned

Annonce