Fuld fart på nye havnebyggerier

Bygningerne pv• Aarhus vò er ved at tage formBygningerne pv• Aarhus vò er ved at tage form
Foto: Kim Haugaard

Fuld fart på nye havnebyggerier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikon-projektet Z-Huset i Aarhus Ø er tæt på at skaffe pengene, så det kan komme videre efter fire års byggepause.

Aarhus Ø - den nye bydel på havnen - holder kadancen og bliver også byggekranernes arbejdsplads de kommende år.


Selv om Isbjerget, dele af Lighthouse og fire huse med boliger til hundredevis af unge står færdige, er det langt fra slut med byggeaktiviteten for i år.


Mest bemærkelsesværdigt er det, at ikon-boligbyggeriet Z-Huset nu ser ud til at komme i gang igen efter at have ligget stille i fire år.


Konsortiet bag Z-Huset er meget tæt på at have en aftale med en investor, der vil skyde penge i projektet, så der kan blive bygget oven på den parkeringskælder, der nåede at blive støbt, inden projektet blev sat på stand by af for fire år siden.


Ifølge Steen Kodahl, der er udviklingschef i Søgaard Ejendomme - et af de to firmaer bag Z-Huset, er aftalen med totalentreprenøren, der skal bygge første etape med 54 boliger, på plads. Den mangler blot at blive underskrevet.


»Vi er nærmere målstregen, end vi har været i meget, meget lang tid,« lyder det fra Steen Kodahl, der endnu ikke vil løfte sløret for, hvem investoren, der skyder penge i Z-Huset, er.


Lige ved siden af Z-Huset - og ned mod træskibs- og lystbådehavnen - er erhvervsbyggeriet Ship kommet ud af startblokken. Her bliver der nu gravet, spunset og piloteret.


Bag Ship står Byggeselskabet Olav de Linde.


Læs mere om forskellige projekter i Aarhus Ø her:

Ny" target="_blank">http://stiften.dk/nyheder/ny-luft-til-ikon-byggeri-paa-havnen-der-tabte-pusten">Ny luft til ikon-byggeri på havnen, der tabte pusten

Havneby" target="_blank">http://stiften.dk/nyheder/havneby-med-graes-traeer-og-buslaeskur">Havneby med græs, træer og buslæskur

Havnebyen" target="_blank">http://stiften.dk/nyheder/havnebyen-faar-en-gaa-i-byen-kaj">Havnebyen får en gå-i-byen-kaj

Strandbar" target="_blank">http://stiften.dk/nyheder/strandbar-med-solbrille">Strandbar med solbrille


Og lige i nabolaget står Brabrand Boligforening og tripper for at komme i gang med at bygge Havnehusene - et hollandsk-inspireret boligbyggeri med omkring 230 lejligheder.


Boligforeningen tager første spadestik til sit havnebyggeri 7. juni.


Også boligbyggeriet Havneholmen med 400 lejligheder går formentlig i gang i år. Bag det projekt står PenSam og Topdanmark.


Mens gravemaskinerne går i jorden nogle steder på havnen, er anlægsgartnerne et andet sted på havnen ved at lægge sidste hånd på arbejdet. Yderst i den nye bydel er Jette Tikøbs Plads ved at finde sin form med træer, vand, græs, belægning og bænke med kig ud over vandet.

Fuld fart på nye havnebyggerier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce