Højbjergensere tager byrådet på ordet


Højbjergensere tager byrådet på ordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direkte kontakt til byrødder, banken på dørene, vægavis, møder og logoer er en del af protesten mod et nyt center.

Under onsdagens byrådsmøde mødte 20 højbjergensere op og fik en snak i pausen med de fleste af de 31 medlemmer.

Deres ærinde var - samme aften, som byrådet vedtog i højere grad at inddrage borgerne i for eksempel byggesager - at vise deres utilfredshed med byggeriet af et nyt butikscenter på Oddervej i Højbjerg.

Centeret skal erstatte blandt andet udtjente bygninger. Men græsrodsgruppen mener, at centeret, der har en størrelse på en tredjedel af Bruuns Galleri, vil give store trafikale problemer i et i forvejen belastet område.

»Vi havde et godt tilbud til politikerne - og vi blev taget godt imod. Vi vil gerne gøre Højbjerg og de nye centerplaner til en case i den nye borgerinddragelse. Lad os begynde forfra og lad folk i Højbjerg komme med ideer til, hvad de ønsker sig i lokalsamfundet. I stedet for at sende et forslag ud om et nyt, stort center, som vi ikke en gang har tre uger til at svare på. Nu venter vi bare på, at de så kommer ud til os i Højbjerg,« siger Jens Gert Sørensen.

Han er med i én af de spontant opståede græsrodsgrupper i Højbjerg, som nu arbejder på højtryk for at sætte deres præg på planerne om et centerbyggeri i op til 15 meters højde, der skal indeholde blandt andet indkøbscenter, benzintank, fastfoodrestaurant, bibliotek og medborgerhus.

Græsrodsgrupperne mener, at det er tosset at lave et nyt butikscenter, når området i forvejen tæller flere andre, og når trafiksitautionen, ifølge grupperne langt fra løses, men bliver kaotisk med de nye planer.

»Vi vil gerne vise vejen for kommunen. Derfor laver vi en informationskampagne, hvor vi banker på og besøger folk i området for at fortælle om planerne. Kommunen har kun i meget begrænset omfang sendt informationsfoldere ud. Det er lidt lusket. Blandt andet ikke til Kridthøj, hvor vi har måttet informere de handlende om planerne. Men vi gør det gerne, og vi betaler gerne omkostningerne,« siger Jens Gert Sørensen.

Flere politikere kommer på besøg i Højbjerg inden 29. maj, når der er deadline for at komme med ideer og indvendinger til projektet. Det gælder socialdemokraterne Steen Andersen og Helle Vinther samt Jette Jensen fra Enhedslisten.

Ud over stormøder har de gang i meget i Højbjerg: På Facebook kører debatten vældigt i gruppen »Lokalplan Oddervej«, lige som der er lavet en hjemmeside www.hoejbjergsfremtid.dk

Lørdag går grupperne ikke på barrikaderne, men på byens butikstorve iført T-shirts med deres nye Rethink-logoer, som ses her på siden. Onsdag inviterer 15 kunstnere, der holder til i kunstværkstederne Den Blå Hest, der skal rives ned ifølge planerne, til kaffe og udformning af Aarhus' største vægavis.

»Vi har et fantastisk sted, som kommunen i øvrigt har puttet mange penge i at renovere for et par år siden. Vi vil være utroligt kede af det, hvis vi skal opgive det,« siger kunstneren Maja Ingerslev.

Højbjergensere tager byrådet på ordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce