Annonce
Aarhus

16.000 i hælene på kronprinsen: Royal Run melder alt udsolgt i Aarhus

Kronprins Frederik i forbindelse med Royal Run 2018. I år bliver der også trængsel i byens gader. Foto: Axel Schütt

Alle startnumre til 2019-udgaven af kronprins Frederiks motionsløb er revet væk.

Annonce

AARHUS: Det var noget af et tilløbsstykke, da kronprins Frederik i anledning af sin 50 års fødselsdag i 2018 inviterede danskerne til at løbe motionsløb sammen med sig.

Aarhus og fire andre byer kunne alle melde udsolgt af startnumre længe inden selve løbsdagen. Alene i Aarhus løb 12.000 Royal Run i byens gader.

2019-udgaven er på ingen måde mindre attraktiv for århusianerne, for selv om der i år er 4.000 ekstra startnumre, så kan arrangørerne allerede nu melde alt udsolgt i Aarhus.

- Det er helt vildt. Det er en fantastisk opbakning. Jeg glæder mig til, at vi sammen skal byde kronprinsen velkommen til en kæmpe løbefest. Aarhus er enestående løbeby med en et unikt forhold til kronprinsen og hele Kongefamilien. Jeg er sikker på, at Royal Run i Aarhus bliver en fantastisk begivenhed, skriver rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) i en pressemeddelelse.

Royal Run

Royal Run kommer til Aarhus 2. pinsedag, 10. juni 2019. Kronprinsen indleder dagen i Aarhus, hvor han løber One mile (1,6 km).Royal Run er for alle - uanset alder og kondital. Du kan vælge mellem distancerne One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.

Aarhus 1900 står for den løbstekniske afvikling af Royal Run Aarhus.

Annonce

Stadig plads til tilskuere

Tordag eftermiddag meldte arrangørerne tæt på udsolgt. Nyheden spredte sig hastigt på de sociale medier og kun få timer senere, præcis klokken 20.21, var de sidste 1.000 pladser også væk, oplyser Kultur og Borgerservice i pressemeddelelsen.

- Det er helt overvældende. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at det kunne gå så stærkt. Jeg håber, de - der ikke har fået sig tilmeldt - vil deltage som tilskuere og være med til at skabe en festlig ramme om løbet, fortæller Lars Nielsen fra Aarhus 1900, der står for løbsafviklingen i Aarhus.

De 16.000 pladser fordeler sig på 4.500 på milen, mens 7.000 skal ud på en 5 km-strækning og 4.500 på den dobbelte afstand.

- Vi har sat et loft på 16.000 deltagere for at kunne sikre en god og sikker afvikling. Det er afgørende, at alle får en god oplevelse. Det er fantastisk med den store interesse og med alt udsolgt, kan vi nu fokusere kræfterne på at skabe en enestående løbeoplevelse for kronprinsen og de mange deltagere, skriver Lars Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

AGF

AGF-cheftræner er yderst tilfreds med europæisk lodtrækning: - Vi spiller på hjemmebane, så selvfølgelig er vi favoritter

Annonce