Annonce
Byudvikling

16 etager med skybar: Hotel Comwell har planer om lillebror til City Tower

Set fra starten af Ny Banegårdsgade ved det gamle posthus vil hotelannekset med de afrundede hjørner nærmest skjule City Tower i baggrunden. Til højre ses det planlagte bolighøjhus på Frederiks Plads.Visualisering: Arkitema Architects.

Plan om hotel-anneks i 16 etager og med skybar ved City Tower på Værkmestergade er nu så langt, at forslag til lokalplan snart kommer i offentlig høring. Kommunen har aftalt med bygherrer, at han skal betale for offentlig stibro fra Værkmestergade over banelegemet til Ny Banegårdsgade. Broforbindelsen kan imidlertid have lange udsigter

AARHUS: Det er ikke så lidt af et anneks, Hotel Comwell gerne vil udvide med ved siden af sit eksisterende hotel City Tower ved Spanien og Værkmestergade.

Med sine 16 etager - 68 meter - vil annekset dog kun blive lillebror i forhold til det 94 meter høje City Tower.

Forslaget til lokalplan for hotelprojektet kommer snart i offentlig høring. Det har netop været behandlet af politikerne i magistraten og kommer nu på dagsordenen i byrådet.

Sådan vil det 68 meter høje hotelanneks - til højre - tage sig ud set fra krydset ved rutebilstationen. I forgrunden City Tower og i midten anes det planlagte bolighøjhus på Frederiks Plads.Visualisering: Arkitema Architects

200 værelser og skybar

Bag projektet, der efter planen skal indeholde 200 hotelværelser, Skybar, konferencefaciliteter og café, står Hotel Comwell og ejeren af City Tower, I/S Lorenzen Ejendomme.

Meningen er, at den nye bygning med afrundede hjørner og et andet facadeudtryk end City Towers skal opføres lidt længere nede ad Værkmestervej og tæt på banelegemet. En lav bygning i to og tre etager skal forbinde de to afdelinger af hotellet.

Forslaget til lokalplan bestemmer, at der skal være offentlig adgang til øverste etage, hvor planen er at lave en skybar, ligesom der i stueplan skal være publikumsorienterede aktiviteter i form af for eksempel en café.

Annonce

Bro over banen - en gang

Hvis det ender med, at lokalplanen bliver vedtaget, har kommunen indgået en aftale med bygherren om, at denne betaler for, at der bliver lavet en offentlig stiforbindelse fra en passage ved hotellets ankomstområde og hen over banelegemet til Ny Banegårdsgade.

Den stibro kan vi imidlertid komme til at vente længe på. På Ny Banegårdsgade-siden skal den nemlig lande på og fortsætte over arealer, som DSB ejer, og som skal byudvikles sammen med hele rutebilstations-området, når busserne på et tidspunkt rykker op til en ny busterminal ved banegården.

DSB vil have indflydelse på stiforbindelsens udformning og mener, at den skal afvente, at der er vedtagne planer for statsbanernes grunde i Ny Banegårdsgade. Derfor vil der ikke i første omgang blive lavet nogen stibro hen over skinnerne. I stedet deponerer bygherre 10 mio. kr. hos Aarhus Kommune, der forpligter sit til at etablere stibroen senest i 2033.

City Tower har ikke ligefrem høstet roser for sin ikke ligefrem indbydende betonmur mod Spanien. Den skal ejeren begrønne - og sætte lys bag det grønne - hvis lokalplanen bliver vedtaget.

Hotel-højhus - for og imod


  • Planerne om det 68 meter høje hotel-anneks har været i en offentlig forhøring.
  • Her hæfter flere beboere på Frederiks Plads sig ved, at der kun er krav om, at der skal laves 50 ekstra parkeringspladser - under jorden - til hotellets 200 nye værelser. Det er alt for lidt, mener de, og henviser til, at Comwell i dag har lejet 100 p-pladser under Frederiks Plads, så beboerne selv må stå på venteliste til en p-plads.
  • Derudover roser nogle beboere på Frederiks Plads hotel-projektet, mens andre protesterer mod det, fordi det vil tage en del af deres udsigt ind over byen.
  • Også fra beboere på Ny Banegårdsgade er der protester - blandt andet mod de skygger, bygningen vil kaste over deres boliger.
  • Steen og Strøm, der ejer Bruuns Galleri, er bestemt ikke imod hotelbyggeriet, men er alt andet end begejstret for stibroen, som selskabet kalder en smutvej, der "ikke vil gøre noget godt for det naturlige fodgængerflow og livet mellem husene og i gaderne omkring DGI-Huset, Centralværkstedet og forbindelsen videre til Jægergårdsgade."
Annonce

Højhusområde

Det planlagte hotel-anneks ligger i et område, hvor kommunens højhuspolitik ikke udelukker, at der kan bygges højt.

Der er for længst vedtaget lokalplaner for to højhusbyggerier på Frederiks Plads lige på den anden side af Værkmestergade.

Udover lokalplan kræver hotelbyggeriet også et tillæg til kommuneplanen, fordi højest tilladte bebyggelsesprocent på grunden bliver hævet fra 500 til 640 procent.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Analyse: Armlægningen om næste års milliardbudget er knap begyndt og borgmesteren har allerede kastreret hele byrådet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ude af drift: Pornoautomat er en fed forretning for Den Gamle By

AGF For abonnenter

Bagkanten: Drop nu det skuespil, Thorsteinsson. Der er andre og langt bedre måder at hjælpe AGF til succes på

Debat

Radikalt byrådsmedlem skælder ud på sine kolleger: Hvorfor tager I ikke århusborgerne alvorligt?

Sport

Aarhus United rystede posen mod landets bedste, men kunne til syvende og sidste ikke følge med

Debat

Godt forslag til Simsek: Sænk hastigheden i Aarhus - så sænker du også støjen

AGF For abonnenter

Følg mig, drenge - spillet halter, men AGF er endelig stemplet ind i denne sæson

Debat For abonnenter

Nytter det at sige fra over for byggeplaner i Aarhus? Nej, er svaret lige nu - og det er et kæmpe problem

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Kridthøj Torvet er komplet: Familie-imperium åbner slagterbutik

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Aarhus

Er du klar til at flashe fodboldtrøjen for kræftramte børn? Superligaspillere tyvstartede på sygehuset

Aarhus For abonnenter

Har brandskole forgiftet omgivelserne? Kød fra kvæg på mark i Aarhus skal undersøges for ekstremt giftigt stof

Erhverv

Salg i sex-legetøj: Aarhus-virksomhed modtager international pris

Annonce