Annonce
Byudvikling

16 meter langt målebånd fik ikke den ønskede effekt: Udvalg vil sende omstridt byggeri i høring

HFE Ejendomme prøver igen at få lov til at bygge på Søndergade i Hou. Denne gang er projektet mindre, og nu har mtk-udvalget vedtaget, at lokalplansforslaget kan sendes i høring. I december kan byrådet beslutte det samme. Illustration: Gandrup Krabbe Vang Arkitekter
Miljø-, teknik- og klimaudvalget i Odder Kommune har tirsdag godkendt, at lokalplanforslaget for området ved Alexandra Plads i Hou kan sendes i høring.

Hou: En 16 meter høj protest kunne ikke ændre på, at miljø-, teknik- og klimaudvalget i Odder Kommune tirsdag valgte at godkende, at et lokalplansforslag for området ved Alexandra Plads i Hou skal sendes i høring i 10 uger.

Beslutningen var der enighed om blandt de seks politikere til udvalgsmødet.

- Med det vælger vi jo at sige, at vi vil se, hvad der kommer af svar fra høringen. Det er den rigtige proces, så jeg er glad for, at udvalget valgte at tage den beslutning. Der har været protester, og der er indsendt underskrifter, men med høringen får alle mulighed for at komme til orde, siger udvalgsformand Ole Lyngby Pedersen (V).

Annonce

Byrådet skal i december tage samme beslutning, før forslaget kan sendes i høring, og efter de 10 uger skal lokalplanen så endelig behandles.

Det er derfor vigtigt for udvalgsformanden at understrege, at der ikke er taget nogle endelige beslutninger endnu.

Protest over højden

Lokalplanforslaget omhandler et knap 15 meter højt byggeri på Søndergade 4-6. I alt 18 lejligheder fordelt på fire etager. Byggeriet møder modstand fra en større gruppe lokale borgere, som mener, at byggeriet for det første er for højt og for det andet er så bredt, at det lukker Søndergade-området af fra havneområdet.

Edith Derdau, Peder Boudigaard og Niels Sørensen fra gruppen af utilfredse borgere mødtes med politikerne forud for udvalgsmødet for at give deres syn på sagen, og i samme forbindelse havde de tre lokale borgere været med til at sætte et 16 meter højt målebånd op på Alexandra Plads for at vise højden på byggeprojektet.

Planen var, at politikerne ville se det på vej til mødet, som foregik i Tunøfærgens lokaler, men sådan blev det ikke, fordi politikerne satte sig til bords en time tidligere end mødestarten klokken 15. Så da målebåndet kom op cirka 14.15, var politikerne allerede kørt forbi.

Annonce

- Vi kan ikke alle være enige

Det betyder ikke, at politikerne slet ikke bemærkede protesterne mod lokalplansforslaget. Ole Lyngby Pedersen fortæller, at han lytter til dem, ligesom han vil gøre med de høringssvar, der vil komme.

Det 16 meter høje målebånd skulle politikerne have bemærket på vejen til deres udvalgsmøde, men de var kommet en time tidligere, og derfor glippede de synet her. Foto: Nicolai Skovgård

Han ved, at mange også er for byggeriet ved Alexandra Plads, og han håber, at det også vil fremgå af høringssvarene.

- Da man ville bygge Teglbakken i Odder kom der over 2000 underskrifter mod byggeriet, men nu vil mange nok være kede af, hvis det ikke var blevet bygget. Det er i hvert fald populært, siger han.

Udvalgskollega Elvin J. Hansen (S) nævner selvsamme projekt som et eksempel på, at man ikke kan få alle til at blive enige.

- Her i Hou er der kommet over 200 underskrifter, men er det mange, når man tænker på, at der bor 1600 indbyggere i byen? Der vil altid være nogen, der ikke synes om projekterne, og vi kan ikke alle være enige, men der har vi som politikere i byrådet fået det lod, at vi tager beslutningen, siger han og giver desuden sin mening om byggeprojektet ved Alexandra Plads:

- Det er et meget mindre projekt end det, vi tidligere forkastede i byrådssalen. Dengang var det en stor vinkelbygning, der var lige så lang som brugsen, men nu går den på tværs og 10 lejligheder er skåret fra, siger han.

Lokalplanforslaget skal behandles på byrådsmødet 13. december. Det er byrådet, som skal beslutte, om det skal sende i 10 ugers høring.

Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Byudvikling

Kæmpe plan for midtby: Se de 13 områder, der skal fornyes de næste fem år

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Aarhus

Dagens corona-tal: Rekordhøje i Danmark - stor nedgang i Aarhus

Annonce