Annonce
Østjylland

16 meter kunst får nyt liv

Gult og grønt på paletten. Den lokale billedkunstner Magda Høgh kendte Niels Sylvest og lever sig ind i hans værk, mens hun restaurerer det. Foto: Kim Haugaard

Glemt værk af Niels Sylvest bringes frem i lyset i aktivitetshuset

Her er den lokale billedkunstner Magda Høgh i fuld gang med at restaurere det meget store værk, som nu afdøde Niels Sylvest malede i 1969 som en udsmykning til ungdomsskolen, samtidig med at han var lærer på Molsskolen.

Med paletten fyldt med grønne og gule farver arbejder Magda Høgh sig langsomt og omhyggeligt frem og dækker skader, revner og pletter, som hun støder på undervejs.

Malere taler samme sprog
»Det er så spændende! Jeg har kendt Sylvest, og derfor synes jeg, det er en god opgave. Jeg prøver efter bedste evne at få det til at blive, som det var. Jeg går helt ind i den tankegang, han har haft, og prøver at ramme de rigtige farver. Han har sikkert bare været et par dage om at male det, ekspressivt med store strøg. Og selvom jeg går langsomt frem, kan jeg godt få den samme oplevelse. Malere taler samme sprog,« siger Magda Høgh.

Kristian Krog har søgt Statens Kunstfond om et beløb på 40.000 kr. til flytning og restaurering af det store værk.

»Og selvom der endnu ikke er givet tilsagn, har de givet udtryk for en positiv holdning til projektet. De er helt klar over kunstnerens store værdi, og puljen til kunst i det offentlige rum arbejder jo netop for at få stor kunst frem i lyset,« siger han.

Niels Sylvest levede 1938-2008 og dyrkede sideløbende med lærergerningen både grafik og maleri. Efter sin debut i 1964 udstillede han utallige steder både herhjemme og i udlandet.

Det er Poul Erik Bærentzen, årets modtager af Kulturprisen, der tog initiativet til at redde Sylvests frise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce