Annonce
Aarhus

160 nye lejeboliger klar i Risskov Brynet

Tre af de gamle buer fra sporvejenes garageanlæg er bevaret og bliver en del af fællesarealerne i Risskov Brynet. Til venstre i billedet en af de lange boligstænger, der nu er ved at være helt færdig. Til højre for de tre buer går AP Pension snart i gang med at bygge yderligere 150 boliger. Foto: Ap Ejendomme

De første beboere flyttede ind i det nye bykvarter Risskov Brynet tidligere i år. Nu starter udlejningen af yderligere 160 lejligheder i AP Pensions byggeri. Samtidig går selskabet snart i gang med at bygge flere boliger i området.

Annonce

AARHUS: En ny etape af AP Pensions byggeri i Risskov Brynet står færdig til august. Allerede nu starter udlejningen af de omkring 160 lejligheder, der i størrelse varierer fra to til fem værelser.

Der er tale om boliger dels i to lange boligstænger, dels om en slags villalejligheder i de sidste af de syv såkaldte supervillaer i to-tre etager, der er opført tættest mod det eksisterende villakvarter.

Ejendomsmæglerne Nonbo & Eland står for udlejningen af denne etape.

Tidligere i år flyttede de første beboere ind i Risskov Brynet. 1. august kommer næste hold, når 160 lejligheder i AP Pensions byggeri er færdige. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Lejligheder blev revet væk

De første beboere i den nye bydel omkring den gamle Bryggervej flyttede ind i AP Pensions første etape - 134 lejligheder - i starten af året.

- Lejlighederne blev nærmest revet væk, siger Peter Olsson, direktør AP Ejendomme og fortsætter:

Snart går pensionsselskabet i jorden med sin tredje og sidste etape - 150 lejligheder. Byggeriet her består af to stænger i et lidt blødere og mere rundet byggeri end de tidligere etaper.

- Vi er ved at indgå kontrakt med entreprenøren nu og forventer, at tredje etape er klar til indflytning i andet halvår 2018, siger Peter Olsson.

Annonce

Boliger mod Vejlby Ringvej

Også ejendomsselskabet Domis er godt i gang med første etape af sit boligbyggeri i det tidligere erhvervsområde omkring Bryggervej, der nok er mest kendt for at have huset Aarhus Sporvejes garager, værksted og administration - og Hells Angels klubhus.

Første etape af Domis-delen omfatter 536 mindre lejligheder og parkeringskælder til 170 biler i et byggeri mod Vejlby Ringvej og tre punkthuse lidt inde bagved. I alt 32.500 etagekvadratmeter af de i alt 80.000 etagekvadratmeter, der kan opføres på firmaets del af Risskov Brynet.

De første lejligheder i byggeriet mod Vejlby Ringvej er klar til indflytning senere i år.

Annonce

Boligforening bygger

Arbejdernes Andelsboligforening - AAB - skal også bygge i Risskov Brynet: 106 boliger i et blandet byggeri med lejligheder til unge, til familier og til handicappede.

Derudover skal kommunen bygge en daginstitution.

Samlet er det forventningen, at der er bygget flere end 1.500 boliger, når Risskov Brynet indenfor en kort årrække er fuldt bebygget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Østjylland

Adskillige anmeldelser om spøgelsesbilist på motorvejen: 21-årig anholdt i det forkerte spor

Annonce