Annonce
Aarhus

160 nye lejeboliger klar i Risskov Brynet

Tre af de gamle buer fra sporvejenes garageanlæg er bevaret og bliver en del af fællesarealerne i Risskov Brynet. Til venstre i billedet en af de lange boligstænger, der nu er ved at være helt færdig. Til højre for de tre buer går AP Pension snart i gang med at bygge yderligere 150 boliger. Foto: Ap Ejendomme

De første beboere flyttede ind i det nye bykvarter Risskov Brynet tidligere i år. Nu starter udlejningen af yderligere 160 lejligheder i AP Pensions byggeri. Samtidig går selskabet snart i gang med at bygge flere boliger i området.

AARHUS: En ny etape af AP Pensions byggeri i Risskov Brynet står færdig til august. Allerede nu starter udlejningen af de omkring 160 lejligheder, der i størrelse varierer fra to til fem værelser.

Der er tale om boliger dels i to lange boligstænger, dels om en slags villalejligheder i de sidste af de syv såkaldte supervillaer i to-tre etager, der er opført tættest mod det eksisterende villakvarter.

Ejendomsmæglerne Nonbo & Eland står for udlejningen af denne etape.

Annonce
Tidligere i år flyttede de første beboere ind i Risskov Brynet. 1. august kommer næste hold, når 160 lejligheder i AP Pensions byggeri er færdige. Foto: Flemming Krogh

Lejligheder blev revet væk

De første beboere i den nye bydel omkring den gamle Bryggervej flyttede ind i AP Pensions første etape - 134 lejligheder - i starten af året.

- Lejlighederne blev nærmest revet væk, siger Peter Olsson, direktør AP Ejendomme og fortsætter:

Snart går pensionsselskabet i jorden med sin tredje og sidste etape - 150 lejligheder. Byggeriet her består af to stænger i et lidt blødere og mere rundet byggeri end de tidligere etaper.

- Vi er ved at indgå kontrakt med entreprenøren nu og forventer, at tredje etape er klar til indflytning i andet halvår 2018, siger Peter Olsson.

Boliger mod Vejlby Ringvej

Også ejendomsselskabet Domis er godt i gang med første etape af sit boligbyggeri i det tidligere erhvervsområde omkring Bryggervej, der nok er mest kendt for at have huset Aarhus Sporvejes garager, værksted og administration - og Hells Angels klubhus.

Første etape af Domis-delen omfatter 536 mindre lejligheder og parkeringskælder til 170 biler i et byggeri mod Vejlby Ringvej og tre punkthuse lidt inde bagved. I alt 32.500 etagekvadratmeter af de i alt 80.000 etagekvadratmeter, der kan opføres på firmaets del af Risskov Brynet.

De første lejligheder i byggeriet mod Vejlby Ringvej er klar til indflytning senere i år.

Boligforening bygger

Arbejdernes Andelsboligforening - AAB - skal også bygge i Risskov Brynet: 106 boliger i et blandet byggeri med lejligheder til unge, til familier og til handicappede.

Derudover skal kommunen bygge en daginstitution.

Samlet er det forventningen, at der er bygget flere end 1.500 boliger, når Risskov Brynet indenfor en kort årrække er fuldt bebygget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Casper Elgaard får comeback bag rettet

Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

Aarhus

Se billederne af et oplyst Bispetorvet: Et lys for hver hjemløs i Aarhus

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce