Aage Jørgensen - 75 år


Aage Jørgensen - 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aage Jørgensen, Bakkelodden 2, Mårslet, fylder 75 år 5. juni.

Aage Jørgensen er cand.art. i dansk og litteraturhistorie og var lektor på Langkær Gymnasium fra 1975 til 2002.

Han har udgivet flere bøger og artikler om forfatterskaber, blandt andre Oehlenschläger, H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og ikke mindst Johannes V. Jensen, som han i sin emeritus-tilværelse er dykket længere ned i.

Han har været medlem af Dansk Sprognævn 1978-88 og i styregruppen for Johannes V. Jensen Forum ved Aarhus Universitet, siden 1994, foruden Det danske Sprog- og Litteraturselskab siden 2005.

I 1999 modtog han H.C. Andersen-legat og i 2008 Hans Christian Andersen Prisen.

I 2006 udgav han en kritisk-kommenteret udgave af Johannes V. Jensens Samlede Digte 1-2 - sammen med Anders Thyrring Andersen, Erik M. Christensen og Per Dahl og har deltaget i flere internationale konferencer (bl.a. Amsterdam 2009, hvilket resulterede i en bogudgivelse, og Wien 2011, hvilket resulterede i en temasektion om »vitalisme« i Odense-tidsskriftet »Nordica«).

Derudover har han bidraget til udstillingsindretningen i det ombyggede og meget udvidede, »nye« Johannes V. Jensen Museum i Farsø og udgav for et par måneder siden af bogen »Tilblivelsens digter. Nedslag i Johannes V. Jensens forfatterskab« .

Han er på vej med en udgivelse i fem bind af Jensens endnu ikke i bogform optrykte journalistik 18798-1950, med fyldig kommentering samt efterskrift, hvortil der er bevilget fondsstøtte, og hvis første par bind er sendt i trykken og gerne skulle udkomme til efteråret.

Endelig er han også i færd med en udgave ved Det danske Sprog- og Litteraturselskab - i serien »Danske Klassikere« - af Himmerlandshistorierne, der oprindelig udkom i tre bind 1898-1910.

Aage Jørgensen - 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce