Annonce
Østjylland

162 plejefamilier og sociale tilbud lukket på få år

<p>Fem socialtilsyn overtog dengang tilsynspligten fra kommunerne, men på trods af de mange lukninger er kvaliteten fortsat ikke høj nok, mener flere parter. Arkivfoto</p>

Nye socialtilsyn har siden 2014 taget godkendelsen fra adskillige tilbud på grund af dårlig kvalitet.

Annonce
Manglende kvalitet har siden 2014 betydet, at 29 sociale tilbud og 133 plejefamilier er blevet lukket, skriver Jyllands-Posten.
Fem socialtilsyn overtog dengang tilsynspligten fra kommunerne, men på trods af de mange lukninger er kvaliteten fortsat ikke høj nok, mener flere parter.
Det skyldes blandt andet en sag fra Odder Krisecenter, som i 2015 blev godkendt af Socialtilsyn Midt og lukket igen efter seks måneder med store problemer. Centerets ejer er uddannet biolog.
Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, er bekymret.
»Hver gang fagligheden ikke er i orden, rammes nogle mennesker. Man kan næsten ikke stille krav nok,« siger han til Jyllands-Posten.
Ifølge Knud Aarup, som i 2012-2015 var direktør i Socialstyrelsen, var formå- let med de nye tilsyn at få bugt med tvivlsomme bosteder.
»Vilkårene for det socialpædagogiske er i øjeblikket, at der ikke er krav om autoriseret personale på samme måde som i andre lignende brancher. Det kan man godt undre sig over,« siger Aarup, som nu er formand for Socialpolitisk Forening.
Michael Graatang, der er direktør i de private tilbuds sammenslutning, LOS, afviser, at der stilles for få krav.
»Det er helt ude i skoven. Vi er netop blevet underlagt et mere professionaliseret socialtilsyn,« siger han.
På Christiansborg er Venstres socialordfører, Carl Holst, enig. Han mener ikke, der skal skærpes mere.
Annonce

Brådne kar

Ifølge Sara Birch Claces, socialchef i Dragør Kommune, der havde en kvinde indlogeret i på Odder Krisecenter, er der stadig mange brodne kar i branchen.
»Vi oplever i den grad, at der er for få faglige krav til folk, som vil etablere et opholds- eller behandlingssted. Enhver med et godt hjerte kan starte op. Vi ser konsekvensen, når vi møder de inkompetente steder, som bliver sat i verden,« siger hun til Jyllands-Posten.
Ritzau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce