Annonce
Kultur

169.000 til Fed Fredag: Ny besøgsrekord i Friheden

Tivoli Friheden har allerede nu slået sin egen besøgsrekord til Fed Fredag-koncerterne. Her er det Mads Langer, der trækker fulde huse. Foto: Axel Schütt

Tivoli Friheden har allerede inden årets sidste Fed Fredag-koncert slået sin egen besøgsrekord fra 2017.

AARHUS: Den danske sommer har været god for mange ting, især hvis man er til sol og varme, og nu hvor den er ved at gå på hæld, har Tivoli Friheden også fået tid til at gøre status over årets besøgstal til deres Fed Fredag-koncerter.

20. april startede årets sæson for koncerterne med besøg fra den krølhårede popstjerne Christopher, og siden da er 169.000 gæster gået igennem dørene til Tivoli Friheden. Det er 14.000 flere end i 2017, hvilket betyder ny besøgsrekord til koncerterne, men direktør Henrik Olsen regner ikke med, at parken stopper der i forhold til at slå egne rekorder.

- Den fantastiske danske sommer og et alsidigt musikprogram har været årsag til, at vi har oplevet et boom af gæster til årets koncerter. Lagt sammen med det antal besøgende, vi har haft udover Fed Fredag-koncerterne indtil nu, forventer vi at slå vores egen rekord igen i år, hvad angår det samlede besøgstal. Vi er glade for, at flere og flere får øjnene op for det fællesskab og den stemning, der er i Tivoli Friheden hele året rundt, siger han.

Det alsidige musikprogram har blandt andet omfattet Lars Lilholt Band, Minds of 99, Hugo Helmig og L.O.C., hvor sidstnævntes koncert gjorde, at AGF flyttede sin kamp 3. august, så tilskuerne også kunne komme til koncert, og allerede inden årets sidste koncert med Magtens Korridorer løber af stabelen 7. september er rekorden fra sidste år altså slået.

Den hidtige besøgsrekord for hele parken blev sat sidste år, da 563.000 gæster lagde vejen forbi Friheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce