Annonce
Aarhus

17-årig pige i vild flugt fra politiet: Kørte 200 km/t på motorvejen

Torsdagens politiindsats kastede 54 sigtelser af sig. Foto: Katrine Becher Damkjær
En færdselsindsats torsdag viste med al tydelighed, at århusianerne stadig har problemer med for tunge højrefødder.

BRABRAND: Torsdag eftermiddag var færdselsafdelingen af Østjyllands Politi ude på de større veje rundt om Aarhus for at sikre, at bilisterne kørte ordentligt. Det var der en del, der ikke gjorde - 54 sigtelser fordelt på 40 personer blev det til.

Dagens værste eksempel stod en 17-årig pige for. På motorvejen mellem Silkeborg og Aarhus overhalede hun en civil patrulje med 167 kilometer i timen. Det fik betjentene i bilen til at tænde for udrykning - og det fik pigen til at sætte farten op til 200 kilometer i timen. Flere patruljebiler blev tilkaldt for at få stoppet pigen, og det lykkedes til sidst ved motorvejens afslutning ved Brabrand, hvor politiet spærrede vejen.

Her forsøgte den 17-årige et sidste flugtforsøg, som dog ikke kom længere, end at hun formåede at bakke ind i en politibil. Derefter blev hun og hendes 16-årige veninde hevet ud af bilen og anholdt.

Den 16-årige veninde blev kort efter løsladt, men den 17-årige blev sigtet for at køre uden kørekort. Ifølge Østjyllands Politi kan hun dog se frem til en del flere sigtelser og muligvis også et erstatningskrav for den skade, hun fik lavet på politibilen. Hendes opførsel - og de andre, som også blev sigtet torsdag - viser ifølge Heine Hansen, der er vicepolitiinspektør i Østjyllands Politis færdselssektion, at indsatsen mod fart stadig skal tages seriøst.

Annonce

Alle sigtelserne

- Høj fart er den hyppigste årsag til trafikulykker med dræbte og alvorligt tilskadekomne, og det går ikke bare ud over føreren selv, men også andre trafikanter. Torsdagens resultater viser, at der fortsat er alt for mange, der kører for stærkt, så vi fortsætter selvfølgelig med vores målrettede indsatser fremadrettet, siger han.

Udover den 17-årige bød torsdagens indsats blandt andet på:

  • 11 kørte så stærkt, at de står til en betinget frakendelse af førerretten.
  • Én kørte så stærkt, at vedkommende vil blive ubetinget frakendt førerretten
  • Syv kørte fik klip i kørekortet på grund af for høj fart
  • To fik klip på grund af ulovlige overhalinger.
  • To havde ikke erhvervet kørekort.
  • Tre kørte uden sele og én havde ikke fastspændt sit barn.
  • Fire benyttede håndholdt mobiltelefon.

Torsdagens indsats var en del af en større europæisk indsats mod fart i uge 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce