Annonce
Aarhus

17-årig pige i vild flugt fra politiet: Kørte 200 km/t på motorvejen

Torsdagens politiindsats kastede 54 sigtelser af sig. Foto: Katrine Becher Damkjær
En færdselsindsats torsdag viste med al tydelighed, at århusianerne stadig har problemer med for tunge højrefødder.

BRABRAND: Torsdag eftermiddag var færdselsafdelingen af Østjyllands Politi ude på de større veje rundt om Aarhus for at sikre, at bilisterne kørte ordentligt. Det var der en del, der ikke gjorde - 54 sigtelser fordelt på 40 personer blev det til.

Dagens værste eksempel stod en 17-årig pige for. På motorvejen mellem Silkeborg og Aarhus overhalede hun en civil patrulje med 167 kilometer i timen. Det fik betjentene i bilen til at tænde for udrykning - og det fik pigen til at sætte farten op til 200 kilometer i timen. Flere patruljebiler blev tilkaldt for at få stoppet pigen, og det lykkedes til sidst ved motorvejens afslutning ved Brabrand, hvor politiet spærrede vejen.

Her forsøgte den 17-årige et sidste flugtforsøg, som dog ikke kom længere, end at hun formåede at bakke ind i en politibil. Derefter blev hun og hendes 16-årige veninde hevet ud af bilen og anholdt.

Den 16-årige veninde blev kort efter løsladt, men den 17-årige blev sigtet for at køre uden kørekort. Ifølge Østjyllands Politi kan hun dog se frem til en del flere sigtelser og muligvis også et erstatningskrav for den skade, hun fik lavet på politibilen. Hendes opførsel - og de andre, som også blev sigtet torsdag - viser ifølge Heine Hansen, der er vicepolitiinspektør i Østjyllands Politis færdselssektion, at indsatsen mod fart stadig skal tages seriøst.

Annonce

Alle sigtelserne

- Høj fart er den hyppigste årsag til trafikulykker med dræbte og alvorligt tilskadekomne, og det går ikke bare ud over føreren selv, men også andre trafikanter. Torsdagens resultater viser, at der fortsat er alt for mange, der kører for stærkt, så vi fortsætter selvfølgelig med vores målrettede indsatser fremadrettet, siger han.

Udover den 17-årige bød torsdagens indsats blandt andet på:

  • 11 kørte så stærkt, at de står til en betinget frakendelse af førerretten.
  • Én kørte så stærkt, at vedkommende vil blive ubetinget frakendt førerretten
  • Syv kørte fik klip i kørekortet på grund af for høj fart
  • To fik klip på grund af ulovlige overhalinger.
  • To havde ikke erhvervet kørekort.
  • Tre kørte uden sele og én havde ikke fastspændt sit barn.
  • Fire benyttede håndholdt mobiltelefon.

Torsdagens indsats var en del af en større europæisk indsats mod fart i uge 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce