Annonce
Aarhus

17-årige drenge stak mand med kniv og tissede på ham: De får et års fængsel

Nu er dommen faldet for de to 17-årige drenge, der har et uhyggeligt synderegister, selv om de er unge fyre. Foto: Scanpix/Axel Schütt
To århusianske drenge, der kun var 16 år, da de begik grov vold, er idømt et års fængsel. De filmede deres overfald, som blev vist i retten, og nu er de dømt for en stribe kriminelle forhold.

AARHUS: To drenge på 17 år har stået til regnskab for en stribe grove kriminelle forhold ved Retten i Aarhus.

De blev idømt henholdsvis et år og et år og to måneders fængsel for blandt andet gentagende tilfælde af grov vold, trusler og afpresning mod en 41-årig mand.

De to drenge er blandt andet dømt for et helt umotiveret, voldeligt overfald mod en 41-årig mand på boldbanerne bag Langkær Gymnasium i sommeren 2019. Uden der havde været nogen forudgående kontakt gik de to drenge, på dengang 16 og 17 år, hen til den 41-årige mand og begyndte at sparke efter ham, oplyser Østjyllands Politi.

Offer skåret med kartoffelkniv og overhældt med vand

Den ene tissede på mandens ryg, mens den anden stak ham flere gange på skinnebenet med en kartoffelkniv. Da offeret forsøgte at flygte, overfaldt de ham og slog og sparkede ham flere gange på kroppen. Efterfølgende truede de ham med en skruetrækker til at trække bukserne ned og tvang ham til at lægge sig under en tændt vandhane. De to drenge filmende overfaldet på deres mobiltelefon, og videomaterialet har indgået som en del af bevismaterielet i sagen.

- Der er tale om et meget groft og helt umotiveret overfald mod en forsvarsløs person ved højlys dag. Det er alvorlig, personfarlig kriminalitet, og derfor er jeg også tilfreds med, at retten så med så stor alvor på sagen, og at dommeren, på trods af deres unge alder, valgte at idømme dem begge en ubetinget fængselsstraf, siger anklager Jakob Beyer.

Den yngste af de to drenge, der kun var 16 år, da overfaldet fandt sted, blev idømt et års fængsel. Han blev også dømt for et andet voldsforhold for overtrædelse af færdselsloven og for røveri. De to første forhold fandt sted 30. juli, da den dengang 16-årige dreng sad bag på en scooter og tømte en pulverslukker i hovedet på en anden 16-årig dreng, der kom gående på fortovet på Tilst Vestervej i Tilst. Røveriet fandt sted 8. september, hvor drengen stjal en hobbykniv i Bauhaus i Tilst og efterfølgende slog og sparkede den butiksdetektiv, der var fulgt efter ham ud af butikken.

Den ældste af de to drenge blev idømt et år og to måneders fængsel. Han blev også dømt for fem tilfælde af vidnetrusler, trusler og fornærmelig tiltale rettet mod medarbejdere på de institutioner, hvor han har været anbragt.

De to drenge blev efter længere tids efterforskning, og god hjælp fra borgerne, anholdt henholdsvis 19. september og 15. november. De blev begge efter anholdelserne fremstillet i grundlovsforhør og har siden siddet varetægtsfængslet på en lukket institution for unge. De modtog begge dommen og er fortsat varetægtsfængslet på en institution.

Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

AGF

Genlæs livebloggen: AGF stensikkert videre i pokalturneringen

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Annonce