Annonce
Aarhus

17 lyskryds får vikingehistorier på teknikskabene: Her bliver de sat op

De 17 vikingelyskryds i Aarhus får historier på deres teknikskabe. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
De århusianske vikingelyskryds får historier på deres teknikskabe. Den første opstilles ved Søndergade/Østergade.
Annonce

AARHUS: I den kommende tid kan man blive klogere på vikingernes historie, når man venter på grønt lys ved en fodgængerovergang.

Sidste år blev der lavet 17 såkaldte vikingelyskryds rundt omkring i byen. De 17 steder bliver nu suppleret med historier ved lyskrydsene, skriver Aarhus Kommune.

Første vikingehistorie bliver opstillet ved lyskrydset Søndergade/Østergade torsdag 24. september.

- Aarhus er en af Danmarks ældste byer og gemmer på mange gode historier. Vi vil gerne blive endnu bedre til aktivt at kommunikere byens historie i bybilledet. Derfor glæder jeg mig til, at aarhusianere og turister kan blive klogere på Aarhus' unikke vikingehistorie, siger Bünyamin Simsek, rådmand, Teknik og Miljø.

Det er Moesgaard Museum, der har hjulpet med vikingehistorierne til lyskrydsene. De handler blandt om vikingeskibe og gamle forsvarsvolde.

- Der er også andre tidlige byer, men der, hvor Aarhus skiller sig ud, er, at man i en stor del af Aarhus stadig går på de gader og stræder, som også vikingerne betrådte. Det, synes jeg, er utrolig fascinerende, og jeg håber fortællingerne kan hjælpe til, at folk får blik for den historie, der helt bogstaveligt ligger under deres fødder, siger Lars Krants, afdelingsleder Arkæologisk Afdeling, Moesgaard Museum i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce