Annonce
Udland

17 personer fra Sverige omkom i flystyrt i Iran

Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix

Syv af 17 personer fra Sverige havde svensk statsborgerskab. I alt omkom 176 personer i flystyrt i Iran.

17 personer bosiddende i Sverige var blandt dem, der omkom i flystyrtet i Iran onsdag.

Af de 17 havde syv svensk statsborgerskab, mens ti var i det svenske folkeregister, oplyser det svenske udenrigsministerium.

Tidligere har meldingen været, at ti svenskere omkom i flystyrtet.

- De var alle nogens børn, klassekammerater, ven eller kollega. Mine tanker er med de pårørende. Vi kræver, at hændelsen udredes hurtigt, upartisk og transparent. Sverige er parat til at bistå med arbejdet, skriver udenrigsminister Ann Linde på Twitter.

Desuden lyder det fra Anna Lundbladh, pressetalsmand for det svenske udenrigsministerium, at det ikke kan udelukkes, at dødstallet kan stige.

- Det her er antallet, vi kan bekræfte nu, men senere kan vi ikke udelukke noget, siger Anna Lundbladh.

Hun kan ikke specificere, hvor i Sverige de 17 omkomne bor.

- Vi arbejder fortsat med at fastslå antallet af omkomne svenskere og deres identiteter, og det gøres i samarbejde med politiets id-afdeling, lyder det.

Blandt de omkomne svenskere er en børnefamilie på fire personer, som er bosat i Österåker nord for Stockholm, to mænd i 20-årsalderen fra Jönköping-området og en 18-årig mand fra Orust.

Samtlige af disse er bekræftet omkomne af enten kommuner eller skoler.

I alt mistede 176 mennesker livet i flystyrtet, der skete kort efter, at flyet var lettet fra Teheran i Iran med kurs mod Kijev i Ukraine.

Om bord var også mange iranere, canadiere og ukrainere.

Det seneste døgn er der kommet rapporter fra blandt andre Canadas premierminister, der peger på, at flyet blev skudt ned af et iransk jord til luft-missil.

Iran har dog afvist alle meldinger om, at det var et iransk missil.

/ritzau/TT

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce