Annonce
Østjylland

18-årig bagerjomfru fyret for at spise kanelsnegl: Bortvist på livstid

Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

18-årige Mia Frandsen er bortvist på livstid fra samtlige Salling Groups mere end 600 butikker i landet.

EBELTOFT: Et par forbudte mundfulde af det bagværk, hun skulle lange over disken i Føtex i Ebeltoft, kostede for nylig 18-årige Mia Frandsen jobbet.

12. februar blev den unge bagerjomfru kaldt til samtale på sin arbejdsplads i Føtex Ebeltoft. Her blev hun konfronteret med en overvågningsvideo, der viste, at hun havde spist af bagværket.

Måltidet kostede hende jobbet, og hun fik samtidig besked på, at hun er bortvist på livstid fra samtlige Salling Groups mere end 600 butikker i landet.

Det skriver BT.

Mia Frandsens fyring har fået hendes mor til at råbe op på sin Facebook-profil.

"Har en lille historie som meget gerne må deles.

Min datter er idag blevet bortvist fra sit arbejde. Hun havde spist et par stykker af en kanelsnegl som var gået i stykker. Det havde været almindelig kendt at man gerne måtte det. Men en emsig kollega angav hende til til chefen og overvågning. Resultat bortvisning og du skal aldrig vise dig i vores koncern mere for livstid. Det er nemt at blive kriminel i dag."

Mia Frandsen forklarerede sig med, at hun havde taget en smagsprøve af de nye pølsehorn. Men chefen oplyste, at overvågningsvideoen i stedet kunne vise, at det var en kanelsnegl.

Hun forsvarede sig med, at hun i oplæringen fik at vide, at man gerne må spise af det, der er gået i stykker. Og der lå to ringe fra en kanelsnegl, som hun spiste. Men den forklaring købte cheferne tilsyneladende ikke.

- Men cheferne troede ikke på min forklaring, siger hun til B.T.

30 minutter efter samtalen blev hun igen kaldt ind og udstyret med en fyreseddel.

Flere af hendes kollegaer er rystede over fyringen. De har ifølge Mia skrevet til hende, at det ligeså godt kunne være dem, som fik en fyreseddel. Mia efterlyser nu en bagatelgrænse. Hun mener, at det ville have været passende med en advarsel.

HR-chef i Føtex, Lars Rønnow, skriver i et svar til B.T.:

"Vi har nogle ret enkle og klare regler, som alle vores medarbejdere selvfølgelig skal efterleve. Gør man ikke det, er vi desværre også nødt til at standse samarbejdet. Særligt hvis en medarbejder erkender, at denne har overtrådt reglerne, som det er tilfældet her."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce