Annonce
Aarhus

18-årig kvinde med rasende fart og seks klip i kørekortet overhalede betjent: Nu er bilen beslaglagt

Der bliver kørt stærkt på de østjyske veje. Mandag resulterede for høj fart i fire beslaglagte køretøjer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Èn enkelt færdselsbetjent fra Østjyllands Politi beslaglagde mandag aften fire køretøjer på grund af vanvidskørsel – tre af dem på den samme strækning i Åbyhøj. Derudover gjorde en 18-årig kvinde med seks klip i kørekortet opmærksom på sig selv, da hun overhalede betjenten på motorvejen.

AARHUS: Siden reglerne for vanvidskørsel blev strammet tidligere på året, har det været godt gang i beslaglæggelser af køretøjer i Østjyllands Politikreds, og mandag voksede antallet yderligere.

Sent mandag aften kunne en færdselsbetjent fra Østjyllands Politi gøre 'fangsten' op. I alt fire køretøjer blev beslaglagt. Heraf tre på Silkeborgvej i Åbyhøj, men dem vender vi tilbage til lidt længere ned i artiklen.

For efter at færdselsbetjenten egentlig var færdig med trafikkontrollen kørte han ad motorvejen retur mod politigården i Randers. På hjemturen blev han overhalet af en bil, der kørte meget hurtigt.

Annonce

Betjenten valgte derfor at køre efter bilen og starte en hastighedsmåling - en måling der afslørede en gennemsnitshastighed på 206 km/t for den travle bilist. Kører man hurtigere end 200 km/t på motorvejen, er det som bekendt at betragte som vanvidskørsel.

Vanvidsbilisten - en 18-årig kvinde - blev standset af færdselsbetjenten på afkørselsrampen ved Hadsten. Betjenten oplyste hende om, at bilen skulle beslaglægges, og at hendes førerret var inddraget på stedet. Det viste sig i øvrigt, at den 18-årige kvinde, på trods af sin korte karriere som chauffør, allerede var i besiddelse af seks klip i kørekortet.

'Hold da op'

Hvordan kan det så lade sig gøre, spørger flere måske, for normalt koster tre klip i kørekortet jo en betinget frakendelse af kørekortet. Jo, men hvis synderen - i dette tilfælde den 18-årige kvinde - får klippene med meget kort varsel, kan hun køre videre, indtil retten har fradømt hende kørekortet.

- Det tager tid at få sager for retten, og samtidig er alting gået langsommere her under corona-epidemien, forklarer politikommissær i Østjyllands Politi, Amrik Chadha.

Han mindes ikke tidligere at have oplevet en 18-årig køre rundt med seks klip i kørekortet.

- Jeg må sige - seks klip, 18 år og så 206 km/t - det er da sådan, at jeg lige tænker 'hold da op'.

Annonce

Tre beslaglæggelser på halvanden time

Inden den lynhurtige kvinde fik beslaglagt bilen, havde betjenten tidligere på aftenen taget opstilling på Silkeborgvej i Åbyhøj for at lave fartmålinger på en strækning, hvor hastighedsbegrænsningen er 50 km/t.

Klokken 22.07 kørte den første vanvidstrafikant - en 23-årig mandlig motorcyklist fra Åbyhøj - forbi, da han kom blæsende ud ad Silkeborgvej med 112 km/t.

Da den hastighed er en overskridelse på mere end 100 procent af den tilladte, resulterede målingen i, at den 23-årig mand fik beslaglagt sin motorcykel og fik førerretten inddraget på stedet.


Det er jo ikke udsædvanligt, at vi kommer ind med en enkelt beslaglagt bil. Men med fire beslaglagte biler på tre timer, må vi konstatere, at vi i hvert fald ikke er i mål endnu.

Amrik Chadha, politikommissær i Østjyllands Politi


Cirka halvanden time senere var den gal igen på samme strækning. To bilister, der tydeligvis ikke havde set færdselsbetjenten, besluttede sig for at køre om kap langs Silkeborgvej. Betjenten lavede en fartmåling på den ”langsomste” bil, som tabte kapløbet, og her viste måleren 101 km/t.

Begge bilister, en 19-årig mand fra Galten og en 22-årig mand fra Harlev, fik beslaglagt deres biler og inddraget førerretten på stedet.

Fire beslaglagte køretøjer på bare tre timer er ifølge Amrik Chadha. ikke hverdagskost hos Østjyllands Politi.

- Jeg mindes ikke, at en enkelt betjent har kørt på kontrol og så er kommet hjem med fire beslaglagte køretøjer. Først, jeg hørte om det, blev jeg ramt at lidt chok. Det er jo ikke udsædvanligt, at vi kommer ind med en enkelt beslaglagte bil. Men med fire beslaglagt biler på tre timer, må vi konstatere, at vi i hvert fald ikke er i mål endnu.

Annonce

Otte køretøjer beslaglagt

Siden politiet 31. marts 2021 fik mulighed for at beslaglægge køretøjer, der bliver brugt til vanvidskørsel, er der i Østjyllands politikreds beslaglagt seks biler og to motorcykler.

De to motorcykler og to af bilerne er beslaglagt alene på grund af al for høj fart.

De øvrige to biler er beslaglagt som konsekvens af en blanding af for høj fart og hensynsløs kørsel, hvor man har bragt andres liv og førlighed i fare. I de sidstnævnte sager er de to førere, en 22-årig mand og en 23-årig mand, begge blevet varetægtsfængslet.

- Der er tydeligvis nogen derude, der endnu ikke har forstået budskabet. Det har altså en konsekvens at køre både stærkt og hensynsløst, men det værste er, at man sætter andres liv i fare, siger politikommissær Amrik Chadha.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce