Annonce
Aarhus

18-årig truet ved højlys dag: Han skulle hæve penge i Tilst

Pas nu på dit dankort, advarer politiet. Især, hvis nogle forsøger at få dig til at lave transaktioner, hvor du skal hæve penge for dem: Altså mulddyrsarbejde. Modeloto: Jacob Schultz/Scanpix
Politiet advarer mod en stigende tendens til, at fremmede truer dig til at hæve penge og lave transaktioner for dem. Det kaldes mulddyrs arbejde.
Annonce

TILST: Østjyllands Politi advarer mod såkaldte mulddyr for kriminelle. Der er flere og flere sager, hvor folk bliver truet til at hæve penge for kriminelle.

En sådan sag kom frem ved højlys dag mandag i Tilst ved 15-tiden, da en 18-årig var på vej hjem fra uddannelse, oplyser politiet.

Den 18-årige mand har oplyst til politiet, at han blev forsøgt brugt som det, politiet betegner som mulddyr.

Manden fortalte, at han var på vej hjem fra skole, da han på Tilst Skolevej blev antastet af to unge mænd, der spurgte, om han ville hæve nogle penge for dem.

Den 18-årige sagde i første omgang nej.

Det kriminelle "mulddyr"

  • Her er østjyllands defination på et såkaldt "mulddyr". Arten spreder sig for tiden i det kriminelle miljø:
  • Et mulddyr er en person, der stiller sin konto til rådighed for kriminelle, ved at de kriminelle sætter penge ind på muldyrets konto og beder vedkommende om enten at hæve pengene i kontanter eller overføre til en ny konto, købe en vare eller et gavekort
  • Men man risikerer at gøre sig skyldig i hvidvask, og det kan ende i bøder eller betinget fængsel og en plet på straffeattesten. Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig kritisk, hvis nogen vil have adgang til ens konto eller beder en om hjælp til at hæve penge

Han følte sig dog truet af de to mænd og sagde derfor alligevel ja til at hjælpe, og han gik med den ene af mændene hen til hæveautomaten ved Djurslands Bank.

Manden overførte 9.000 kroner til den 18-årige, der herefter forsøgte at hæve pengene, hvilket dog ikke lykkedes for ham. Han sendte derfor pengene retur til manden via MobilePay.

Den 18-årige endte med ikke at blive brugt som muldyr i denne sag, men fremgangsmåden er kendt af politiet - som advarer mod den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Alarm 112

Mand sigtet for vold mod person i offentlig tjeneste: DSB-medarbejder overfaldet, da han bad mand tage mundbind på

Annonce