Annonce
Udland

18 børn er blandt 52 ramt af bil ved karneval i Tyskland

Thilo Schmuelgen/Reuters
Tysk politi opjusterer antallet af kvæstede til 52 efter en tilsyneladende overlagt påkørsel ved et karneval.

18 børn er blandt de i alt 52 kvæstede, efter at en personbil mandag kørte ind i en folkemængde ved et karneval i byen Volkmarsen i Hessen.

Annonce

Det oplyser politiet i delstaten tirsdag morgen på Twitter.

Dermed er antallet af kvæstede opjusteret siden mandag aften. Her lød meldingen, at 30 mennesker var kommet til skade.

Af de 52 kvæstede er 35 indlagt til behandling, mens de 17 andre behandles ambulant.

Det er ikke umiddelbart klart, hvor alvorlige kvæstelser de i alt 52 ofre har fået. Men en talsmand for politiet vil ikke udelukke, at nogle af ofrene kan være livsfarligt kvæstet.

En 29-årig tysk mand fra Volkmarsen er anholdt.

Der er ikke offentliggjort detaljer om mandens baggrund, og politikilder siger, at der "ikke er tegn på en politisk motiveret forbrydelse".

- Men vi tror, at gerningsmanden handlede overlagt, og at psykiske problemer kan have spillet en rolle, siger en unavngiven politikilde til avisen Bild.

Også øjenvidner gav mandag indtryk af, at chaufføren kørte ind i folkemængden med vilje. De har fortalt, at bilen kørte igennem en afspærring og fortsatte ind i menneskemængden i høj fart.

Motivet bag eller årsagen til påkørslen er endnu ukendt.

Den 29-årige bilist blev selv kvæstet og har endnu ikke kunnet afhøres. Hidtil har myndighederne været tilbageholdende med at betegne det som et angreb, før omstændighederne er klarlagt.

Alligevel har anklagemyndigheden i Frankfurt indledt en efterforskning på mistanke om drabsforsøg.

Umiddelbart efter påkørslen skrev flere tyske medier, at manden var påvirket af alkohol.

Men anklagemyndigheden siger tirsdag, at det ikke var tilfældet. Dog vil man endnu ikke udelukke, at han kan have været påvirket af narkotika. Det ventes en blodprøve at give svar på tirsdag.

Ud over føreren af bilen blev også en anden mand anholdt mandag. Han filmede påkørslen, og politiet er nu ved at finde ud af, om han har en forbindelse til gerningsmanden.

Volkmarsen har knap 7000 indbyggere. Byen ligger omkring 30 kilometer fra Kassel.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce