Annonce
Aarhus

18 millioner til nyt center: Aarhus Universitetshospital skal fremme behandling af psoriasis og ledgigt

På Aarhus Universitetshospital åbner det nye Center for Autoimmune Sygdomme. Foto: Tonny Foghmar

Sundhedsministeriet har bevilget 18 millioner kroner over de næste fire år.

Aarhus: Sundhedsministeriet netop bevilget 18 mio. kroner over de næste fire år til at etablere et Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme på Aarhus Universitetshospital.

Over 400.000 danskere lider af autoimmune sygdomme som psoriasis, leddegigt, rygsøjlegigt, kronisk inflammatorisk tarmsygdom eller hudsygdommen HS.

- Autoimmune sygdomme er kroniske, og patienterne skal lære at leve med dem hele livet. Det kan ofte være en udfordring, og derfor er der brug for at udvikle nye principper og standarder for behandlingen af disse sygdomme, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Annonce

En del af Aarhus Universitetshospital

- Det er en stor tilfredsstillelse, at det nu er lykkedes at etablere et nationalt center inden for området autoimmune sygdomme. På Aarhus Universitetshospital har vi bred erfaring med disse sygdomme og har i en årrække arbejdet med netop at fremme en holistisk tilgang til behandlingen af dem, siger Lars Iversen, der er professor på Hud- og Kønssygdomme på Aarhus Universitetshospital, hvor det nye center vil blive placeret.

Opbygningen af centeret skal ske i et samarbejde med Psoriasisforeningen og foreningsnetværket De Autoimmune, som består af fem patientforeninger inden for autoimmune sygdomme.

Centret skal tage afsæt i psoriasispatienter. Senere er det planen, at erfaringerne skal udbredes til andre patientgrupper, der har de samme udfordringer. /EXP

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Voldsomme protester: Forældre i Åbyhøj truer med at forlade lokal skole

Annonce