Annonce
Sport

19-årig bagspiller knækkede kampen: - Min bedste kamp i Århus

Emil Jessen spiller sin første sæson i Århus, hvor han er på en toårig kontrakt. Foto: Ole Nielsen.
Emil Jessen tog over og scorede halvdelen af Århus Håndbolds mål i anden halvleg mod BSH.

HÅNDBOLD: 19-årige Emil Jessen var indehaver af et stort smil efter Århus' sejr på 32-29 mod Bjerringbro-Silkeborg onsdag aften.

Og det forstår man godt.

Ikke alene brændte han kampen fuldstændig af med otte mål i anden halvleg - ti i det hele - men han gjorde det også mod sin gamle klub, som han skiftede fra før denne sæson. Dermed scorede han halvdelen af Århus Håndbolds mål i anden halvleg og vendte kampen fra det, der 40 minutter inde i opgøret lignede en favoritsejr til hjemmeholdet i Jysk Arena.

- Det er den bedste kamp, jeg har spillet i Århus Håndbold. Jeg får tillid af træneren og får lov til at spille mit spil, og så er det fedt, at jeg kan bevise mig på den her måde.

- Og jeg synes faktisk også, det er den bedste kamp, vi som hold har spillet i denne sæson. Der var også en Skanderborg-kamp tidligere på året, men den her var mindst lige så god, siger Emil Jessen kort efter slutfløjt.

Annonce

Herrehåndboldligaen

Bjerringbro-Silkeborg Håndbold - Århus Håndbold 29-32 (19-16)

Bjerringbro-Silkeborg: Johan Hansen 8, Sebastian Skube 6, Mads Kjeldgaard Andersen 5, Jacob Lassen 4, Nikolaj Marcussen 2, Nikolaj Øris Nielsen 2, Michael Knudsen 1, Jesper Nøddesbo 1.

Århus: Emil Jessen 10, Lukas Jørgensen 7, Nikolaj Læsø 6, Tobias Torpegaard Møller 3, Anders Kragh Martinusen 3, Besard Hakaj 2, Torben Petersen 1.

Kampen undervejs: 3-2, 8-6, 10-11, 19-15, 22-21, 26-30, 29-32

Udvisningsminutter: Bjerringbro-Silkeborg: 2, Århus 2

Fik lukket Marcussen og Skube

BSH er ligaens mest målfarlige hold og formåede også i første halvleg at sætte tempoet op i et vanvittigt gear. Det beviser første halvleg også, hvor der i alt blev scoret 26 mål.

Men i anden halvleg var der mere styr på nogle af de mange dygtige BSH-spillere.

- Vi vinder kampen, fordi vi er godt forberedt, og vi får styr på det, de kan. Vi ved, at Nikolaj Marcussen ligger højt i defensiven, og vi har trænet et system, der kunne forhindre, at vi bliver for ramt af det. Og vi formår i anden halvleg at få pakket Sebastian Skube ned, som vi ved er en dygtig playmaker, siger Emil Jessen.

Sejren bringer Århus Håndbold helt tilbage i kampen om top otte. De ligger blot to point fra Skanderborg, der lige nøjagtig er med i det sjove selskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce