Annonce
Østjylland

19-årig bilist sigtet for spirituskørsel, efter han ramte hus på Bankagervej

Den 19-årige mand, der i sin bil tidligt lørdag morgen endte halvvejs inde i et bryggers på Bankagervej, var formentlig beruset, oplyser politiet. Foto: Wojciech Stanislaw Skiba

Horsens: Den 19-årige mand, der tidligt lørdag morgen med meget høj hastighed drønede ind i et hus på Bankagervej i Horsens, var formentlig påvirket af spiritus, da uheldet skete.

Det oplyser politikommissær Lars Elmstrøm fra Sydøstjyllands Politi.

- Vi mistænker ham for at have fået for meget at drikke. Han var formentlig på vej hjem fra en bytur. Patruljen på stedet konstaterede, at han virkede alkoholpåvirket, og efter uheldet blev han anholdt og taget med på sygehuset for at få taget en blodprøve, der skal slå fast, hvor høj hans promille var, fortæller Lars Elmstrøm.

Han oplyser også, at den 19-årige mand, der er fra Horsens, blev tjekket for eventuelle skader på sygehuset. Men han slap uden skrammer.

Det samme kan man ikke sige om det hus, den 19-årige ramte.

- Han ramte huset med meget høj fart, og hans bil endte halvvejs inde i bryggerset. Der er et stort hul i huset, og vi tilkaldte brandvæsenet for at vurdere, om der var risiko for, at huset kunne styrte sammen. Det mente brandfolkene dog ikke, så vi overlod det til husejeren og hans forsikring at få ryddet op. Senere skal der så kigges på, om den 19-årige kan gøres ansvarlig, siger Lars Elmstrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce