Annonce
Sport

19-årig Brabrand-topscorer følges af Stabæk fra den bedste norske fodboldrække

Anton Søjberg har haft glæde ved at træne på et højere niveau. Arkivfoto: Ole Nielsen
Anton Søjberg, Brabrand IF, var i sidste uge til prøvetræning hos Stabæk Fotboll, der spiller i den bedste norske række, Eliteserien.

FODBOLD: I den forgangene uge har Brabrand IFs 19-årige topscorer været til prøvetræning i Norge ved Eliteserien-holdet Stabæk. Her har han vist sig frem og prøvet at spille sig til en kontrakt.

- Det er gået rigtig godt i Stabæk. Jeg har fået en fin tilbagemelding. Det er rigtig fedt at blive bekræftet i, at det er gået godt. De synes, jeg er en spændende ung spiller, der godt kan finde vej til målet.

- De er godt besat på deres pladser, så det er ikke blevet til kontrakt. Men de vil gerne have mig op igen, og de vil følge med i mine kampe og endda sende scouts ned og se nogle af dem, siger Anton Søjberg.

Anton Søjberg har tidligere været til prøvetræning i superligaklubben Hobro og var sågar med på træningslejr. Da Anton har døjet lidt med skader, og Hobro har haft nogle egne spillere, de gerne ville have med, gav det bedre mening for ham at tage til Stabæk og prøvetræne i år.

- Formålet med prøvetræningerne er at prøve kræfter med et højere tempo. Jeg tror ikke, jeg fornærmer nogen ved at sige at superligaen og især eliteserien forgår i et lidt højere tempo end 2. division. Jeg tror på, det gør mig skarpere at træne i det tempo,

- Jeg har helt klart prøvet at vise klubberne, at jeg er god nok til at spille mig til en kontrakt. Men uheldigvis har tingene ikke lige passet helt, men det er helt klart noget, jeg søger efter, siger Anton Søjberg.

Selvom Anton Søjberg har været til nogle forskellige prøvetræninger, regner han stadig med at spille for Brabrand, der kæmper for at holde fast i toppen af 2.division.

- Mit fokus ligger fuldt og fast på Brabrand nu. Vi har et spændende forår, og jeg har en masse, jeg stadig skal lære endnu, før jeg kommer videre. Jeg er glad for at være i Brabrand og trives rigtig godt der. Jeg søger på ingen måde ikke væk fra Brabrand for enhver pris, lyder det.

Brabrand IF starter sæsonen 7. marts på hjemmebane mod Vejgaard

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce