Annonce
Aarhus

19-årig kvinde og far overfaldet af pigegruppe i Hasle

Det var på parkeringspladsen her på Bronzealdertoften i Hasle, at en kvinde og hendes far torsdag blev overfaldet. Foto: Google Street View
En kvinde blev torsdag overfaldet af en pigegruppe, der også slog hendes far, da han forsøgte at stoppe overfaldet. Østjyllands Politi leder nu efter det vidne, der skilte parterne ad.

AARHUS: Torsdag eftermiddag bød på en særdeles ubehagelig oplevelse for en 19-årig kvinde og hendes far i Hasle.

Kvinden parkede sin bil på Bronzealdertoften klokken 17.00, og da hun skulle til at stige ud, så hun fire piger, der kom gående bagved bilen. Hun hørte en høj lyd, der lød som et spark mod bilen.

Det fik kvinden til at konfrontere pigerne, der var på vej væk fra stedet. Men det fik én af pigerne til at vende sig rundt og tage fat i den 19-årige kvindes hår, så hun væltede ned på jorden, fremgår det af politiets døgnrapport.

Herefter slog pigen hende flere gange, mens hun holdt fast i håret og trak hende hen ad jorden.

Annonce

Faren overfaldet

Mens kvinden lå på jorden kom én af de andre piger til og begyndte at sparke til hende. Kort tid efter kom en person tilfældigt forbi og fik skilt pigerne ad. Kvinden kom hurtigt op at stå og ville skynde sig væk fra stedet. Inden hun gik, truede pigen, der havde slået hende, med, at de ville finde frem til, hvor hun boede.

Imens overfaldet var i gang, kom kvindens far, der er dårligt gående, forbi råbte til pigerne, at de skulle stoppe med at slå og sparke. Det resulterede i, at han også blev slået i ansigtet af én af pigerne.

Kvinden kendte ikke pigerne, og mente ikke at have set dem før, har hun fortalt til Østjyllands Politi.

Bestemt vidne efterlyses

Efter overfaldet har politiet meldt følgende signalementet ud på de fire piger:

A – den toneangivende

 • Mellemøstlig af udseende
 • 16-18 år
 • Ca. 170 cm høj
 • Kraftig af bygning
 • Mørkebrunt, langt hår i hestehale, hvoraf den nederste del var farvet blondt
 • Var iført lyseblå cowboybukser

B og C

 • Mellemøstlig af udseende
 • 16-18 år
 • Ca. 160 cm høj
 • Kraftig af bygning
 • Sort hår i hestehale
 • Var iført sort tøj

D

 • Muligvis somalier
 • 16-18 år
 • Ca. 180 cm høj
 • Spinkel af bygning
 • Sort hår og en høj pande
 • Var iført beige tørklæde og beige kjortel

Østjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med vidner til episoden. Politiet vil særligt gerne høre fra den person, der kom forbi og fik skilt pigerne ad. Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Annonce