Annonce
Østjylland

19-årig skal ruske tremmer i flere år for narkohandel og groft overfald med koben og stavlygte

Retten i Horsens behandlede onsdag sagen mod 19-årige Martin Löwenstein, der straffes med fængsel i tre år og otte måneder. Arkivfoto

Ung mand fra Horsens blev onsdag kendt skyldig i indbrud, hæleri, omfattende narkohandel samt et groft overfald i et privat hjem ved Tørring. Det koster en fængselsstraf på tre år og otte måneder.

Horsens: Det her er altså ikke en biograftur. Slik må du vente med til pausen. Her holder man sig til et glas vand.

Sådan måtte dommeren ved Retten i Horsens midt under onsdagens retsmøde præcisere for den 19-årige Martin Breinbjerg Löwenstein fra Horsens, der var mødt op i retten med chokoladebar, Haribos gigant-pose, muntre kammerater og ikke mindst et bredt smil.

Dét stivnede først en smule, da han ud på eftermiddagen modtog sin dom: fængsel i tre år og otte måneder.

Annonce

Det er ikke en stirrekonkurrence!

Dommer til tiltalte og ofret under vidneforklaring om overfald

274 gram kokain og 5000 tabletter

Først og fremmest blev han dømt for at drive omfattende narkohandel.

4. januar 2018 blev han snuppet med 0,4 gram kokain på sin mors adresse i Horsens. Der var til gengæld helt andre mængder på bordet, da politiet 22. februar foretog ransagning, dels i den 19-åriges egen kolonihave i Aarhus og dels i hans mors hjem i Horsens.

I kolonihaven blev der fundet 300 gram hash, og i morens hjem blev der fundet 15,9 gram hash og 10,7 gram kokain.

Politiet fandt desuden flere sider papir, hvor den 19-årig havde ført et omfattende regnskab for narkohandel. På baggrund af regnskabet blev det lagt til grund, at han i perioden forud for ransagningen har solgt ikke mindre end 274 gram kokain, ikke mindre end 1150 gram hash og ikke under 250 gram amfetamin samt 5000 Rivotril-tabletter.

- Det lyder umiddelbart rigtigt, konstaterede Martin Löwenstein under afhøringen i retten, hvor han erkendte at have solgt den angivne mængde, samt at det fundne hash og kokain tilhørte ham.

Samtidig blev der fundet og konfiskeret tre mobiltelefoner, 14 digitalvægte og 500 små plasticposer, som politiet mener er brugt til narko-salg.

Den 19-årige havde andre bud på, hvad han brugte vægte og plasticposer til, men han erkendte, at begge dele tilhørte ham.

Offer boede i skjul

Den 19-årige erkendte også et forhold af hæleri samt at have taget del i to indbrud i hhv. Horsens og Brædstrup.

Til gengæld nægtede han at stå bag et voldsomt overfald, der fandt sted 31. august 2017 i et privat hjem i nærheden af Tørring.

Her vågnede en mand i 20'erne midt om natten op til synet af to maskerede mænd, der overfaldt ham med adskillige slag af henholdsvis et koben og den helt store Maglite stavlygte. Han pådrog sig blandt andet en fire cm flænge i panden.

Han forklarede i retten, at han skyldte penge til Martin Löwenstein. Han har tidligere forklaret til politiet, at det drejede sig om 20.000 kr. Da han ikke kunne betale pengene, var han i en tid blevet forfulgt af Martin Löwenstein og dennes venner, og der skete "alle mulige ting", forklarede han i retten.

Blandt andet blev der kastet en sten gennem ruden hos hans mor, lød det uddybende.

Disse ting gjorde, at han midlertidigt skjulte sig hos en kammerat, der boede på adressen i nærheden af Tørring. Her havde han opholdt sig et par uger, da overfaldet fandt sted. I retten forklarede han, at han var sikker på, der var tale om en afstraffelse på grund af det økonomiske mellemværende, og at Martin Löwenstein var en af de to gerningsmænd.

Han mente, at en veninde, der besøgte ham på adressen aftenen forinden, måtte have sladret om gemmestedet.

Dna på gerningsstedet

Martin Löwenstein nægtede at stå bag overfaldet, og i retten ønskede han slet ikke at udtale sig eller svare på spørgsmål om det.

- Vi finder det bevist, at du havde et motiv til afstraffelse. Samtidig er din dna fundet på stedet, og vi har fået forklaret, at du aldrig havde været i lejligheden før overfaldet. Ud fra en samlet vurdering er vi ikke i tvivl om, at du var med til at overfalde NN (navnet på den overfaldne, red.) 31. august, sagde dommeren.

Martin Löwenstein er straffet flere gange tidligere. Senest fik han i december 2017 for vold i gentagelsestilfælde en betinget dom på 60 dages fængsel, og den dom falder nu til afsoning.

Sammenlagt nåede en enig domsmandsret frem til, at de seks forhold, Martin Löwenstein onsdag blev kendt skyldig i, skal koste ubetinget fængsel i tre år og otte måneder. Men hensyn til ankespørgsmålet ønskede han at gøre brug af de 14 dages betænkningstid, der er mulighed for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce