Annonce
Udland

19-årigt offer ønsker at dom mod A$AP Rocky ankes

Ferdy Damman/Ritzau Scanpix

Anklageren har endnu ikke besluttet, om dom mod rapperen A$AP Rocky skal ankes. Offeret ønsker dommen anket.

Det 19-årige offer i sagen mod rapperen A$AP Rocky ønsker, at dommen mod rapperen i sidste uge vil blive anket.

Det oplyser teenagerens bistandsadvokat, Magnus Strömberg, til den svenske avis Expressen.

- Hans holdning er, at han ønsker, at anklageren anker dommen, skriver advokaten i en mail til avisen.

Hverken A$AP Rocky eller anklagemyndigheden har ifølge avisen endnu besluttet, om de vil anke dommen.

Det var onsdag i sidste uge, at amerikaneren A$AP Rocky ved byretten i Stockholm blev dømt for overfaldet mod den 19-årige mand i Stockholm. Overfaldet fandt sted 30. juni.

30-årige A$AP Rocky, hvis borgerlige navn er Rakim Mayers, fik en betinget fængselsstraf. To af A$AP Rockys venner, der også var tiltalt, blev ligeledes kendt skyldige.

Det var rettens vurdering, at overfaldet ikke var så alvorligt, at en egentlig fængselsstraf var nødvendig.

Desuden fandt retten det ikke bevist, "at de (tiltalte, red.) skal have ramt offeret med en flaske eller på anden måde slået ham med hele eller ødelagte flasker".

Ifølge Magnus Strömberg er den 19-årige ikke helt tilfreds med dommen.

- Jeg har været i kontakt med min klient, som beretter, at han er tilfreds med, at de tiltalte er dømt. Derimod er han utilfreds med, at de ikke er dømt for den vold med glasflaske, som han blev udsat for, skriver bistandsadvokaten.

A$AP Rocky blev anholdt natten mellem den 2. og 3. juli for sin rolle i slagsmålet. Musikeren blev varetægtsfængslet, og den 25. juli blev han tiltalt for vold mod en 19-årig mand med afghansk afstamning.

Det medførte stor opstand i USA, hvor både præsidenten og kendisparret Kim Kardashian West og Kanye West gik ind i sagen.

Den 20. juli kontaktede USA's præsident, Donald Trump, den svenske statsminister, Stefan Löfven, og bad om at få rapperen løsladt. Löfven svarede, at "alle er lige for loven, selv besøgende fra andre lande".

Den 2. august blev A$AP Rocky løsladt efter en tre dage lang retssag og fik lov til at rejse hjem fra Sverige.

Under retssagen nægtede A$AP Rocky sig skyldig i tiltalen. Han erkendte dog, at han sparkede og slog den 19-årige.

Der var tale om selvforsvar, forklarede han i retten.

A$AP Rocky slog for alvor igennem med sangen "Fuckin' Problems" fra 2012. Den har over 400 millioner afspilninger på streamingtjenesten Spotify.

/ritzau/

Annonce
Artikel med 19-årigs advokat i Expressen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce