x
Annonce
112

19 fik besøg af politiet: Fredelig første dag med corona-tiltag i Aarhus

23 gange måtte Østjyllands Politi rykke ud onsdag for at vejlede om de nye corona-tiltag. Her fra Torsdag, hvor man også igen var på gaden. Foto: Flemming Krogh

AARHUS: Onsdag klokken 10 trådte de nye tiltag for at mindske spredningen af corona-smitten i samfundet. Et par af dem betyder, at man ikke længere må forsamle sig mere end ti mennesker ad gangen, og at mange værtshuse, cafeer og andre steder, hvor man ikke kan styre mængden af mennesker, skulle holde lukket.

Hos Østjyllands Politi gav det 23 henvendelser onsdag, hvor 19 af dem var fra Aarhus. Tre var fra Randers og en enkelt i Grenaa. Det foregik dog uden den store dramatik, fortæller politiet i dagens døgnrapport.

"I flere af tilfældene var der ikke behov for vejledning fra politiet, enten fordi det viste sig, stederne allerede var lukket ned, eller fordi der var tale om en misforståelse. I Aarhus blev seks erhvervsdrivende vejledt om at lukke, og fire gange blev en gruppe på mere end 10 personer vejledt om at opløse sig i mindre grupper. Alle vejledninger blev fulgt og gav ikke anledning til yderligere fra politiets side," lyder det fra politiet.

Selvom det var fredeligt onsdag, betyder det dog ikke at politiet bare smider benene op og slapper af. Også torsdag har man set politiet i de østjyske gader, hvor de vejleder borgerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce