Annonce
Sport

2. division på langfart: Aarhus-hold har fokus på bolden

Henrik Borup og Brabrand har været gode til at holde fokus på bolden, når de har været på udebane i de seneste sæsoner. Foto: Ole Nielsen.
Det betyder ikke det store om kampen fløjtes op hjemme eller ude. Brabrand og Aarhus Fremad har værktøjerne til at præstere ligeså godt på fremmed græs. Lørdag skal de begge i aktion i oprykningsspillet.

FODBOLD: Lørdag morgen pakker byens 2. divisionsklubber bussen og ruller mod Sjælland. På Riisvangen er vejviseren indstillet til Rødovre, hvor Avarta venter på Tømrermester Jim Jensens Park, mens VSK Aarhus og Brabrand skal til Skovshoved og HIK.

Den lange rejse har tidligere voldt problemer for nogle hold, men i Brabrand har man efterhånden vænnet sig så meget til turen, at der ikke er den store forskel på præstationerne ude og hjemme.

- For nogle år tilbage havde vi kun to hjemmekampe på vores eget stadion og der lavede vi en række tiltag, som vi har holdt fast i lige siden. Så det betyder ikke så meget for vores indstilling og tilgang til tingene om vi er på ude eller hjemmebane, siger Brabrand-træner Tom Søjberg, der ikke vil gå i dybden med, hvad de forskellige tiltag går ud på.

Annonce


For nogle år tilbage havde vi kun to hjemmekampe på vores eget stadion og der lavede vi en række tiltag, som vi har holdt fast i lige siden. Så det betyder ikke så meget for vores indstilling og tilgang til tingene om vi er på ude eller hjemmebane

Tom Søjberg


Det er fabrikshemmeligheder, lyder det.

- Men det handler meget om, at vi ikke bruger tid på det uvæsentlige. Vi er meget bevidste om hvordan vi holder fokus og værner om de få virkemidler, som vi også havde succes med, da vi spillede i 1. division, siger han.

Evnen til at fighte

Brabrand har vundet to ud af de tre første kampe i oprykningsspillet i 2. division. Holdet tabte onsdag aften til topholdet fra Helsingør, der qua deres profiler kom til større og flere chancer end værterne.

- Spillet har ikke kørt 100 procent. Vi har manglet noget timing og fornemmelse med spillet. Til gengæld har vi kæmpet med alt, hvad vi har i hver eneste kamp. Folk er i god form og derfor har vi kunne hænge godt sammen som hold, siger Tom Søjberg og fremhæver Brabrand-kulturen, som en af forklaringerne på, at holdet er kommet godt ud af starthullerne pointmæssigt.

Fakta

2. division

Oprykningsspil:

HIK - Brabrand klokken 13.00

Avarta - Aarhus Fremad klokken 15.00

Nedrykningsspil:

Skovshoved - VSK Aarhus klokken 15.00

I et tæt program er man nødt til at veksle mellem opstillingerne fra kamp til kamp, men i takt med, at det er de samme trænere, spillere og kultur, der har været i klubben over længere tid, så kender folk deres rolle og ved hvad der forventes af dem, og det har givet bonus i de to første kampe, som ifølge Tom Søjberg sagtens kunne være endt uafgjort, men endte med en sejr på grund af fight og evnen til at blive ved med at søge chancen i kampen.

Annonce

To point og to mål

Mens Brabrand har 12 point op til førerholdet fra Helsingør inden de sidste tre kampe i oprykningsspillet, så er Aarhus Fremad i den grad en del af oprykningskampen. Den seneste sejr over Brønshøj styrkede århusianernes målscorer og dermed er forskellen på Fremad og Helsingør blot to point og en plusmålscore på to.

Aarhus Fremad skal i de kommende to runder spille på udebane inden de slutter oprykningsspillet af mod Frem på hjemmebane. Lørdagens modstander fra Avarta har tabt sine tre første kampe, men har været med i samtlige opgør. Derfor bliver udfordringen lørdag eftermiddag bestemt ikke nem for de formstærke århusianere.

- De har spillet nogle tætte kampe og kigger man nærmere på tallene i raporterne, så kunne de godt have fået mere ud af det, siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Dahm Kjærgaard.

Morten Dahm Kjærgaard er godt forberedt på lørdagens modstander fra Avarta, der har præsteret godt i de tre kampe, selvom det er endt med nederlag. Foto: Ole Nielsen.

- For os er det irrelevant om det er ude eller hjemme. Vi har haft ét fokus fra begyndelsen af de her seks kampe og derfor vil vi også tage derover og forsøge at dominere kampen, siger træneren.

Annonce

God form

Han fortæller, at kulturen omkring udekampe er ganske afslappet på Riisvangen. Spillere, trænere og holdledere er godt inde i måden at køre i bus og forberede sig mentalt på en ny opgave.

- Fysisk er vi i en god form. Det har set rigtigt godt ud i de første tre kampe, hvor vi har haft mange kræfter i kampene. I kampen mod Brønshøj havde vi tre spillere i karantæne, men det var jo ikke til at se på præstationen, siger Morten Dahm Kjærgaard og fortsætter:

- Vi gør, hvad vi kan for at forberede os mellem kampene. Vi træner rigtigt og forsøger at få styr på de småting, der skal justeres på. Der er en stor bredde i vores trup og det har der været siden opstarten, hvor vi har trænet sammen med vores danmarksseriehold. Alle er en del af det her. Derfor er de også med til evalueringerne og gennemgang af kampene på video. Der er et fælles sprog i den her trup. Det er ikke bare de 11 på banen. Det er hele truppen, siger cheftræneren.

Til lørdagens kamp råder han igen over Marcus Kirchheiner, Christian Bech og Jacob Florin Torp, der alle tre sad ude mod Brønshøj.

Annonce

Nedrykningskamp i Skovshoved

Trods nederlag i de seneste to runder, så er VSK Aarhus sikker på at være en del af 2. division til efteråret. Med tre runder tilbage har holdet et forspring på 11 point ned til Vejgaard, der ligger under stregen i nedrykningsspillet. Lørdagens modstander fra Skovshoved er dog stadig en del af nedrykningskampen og har brug for point, hvis de skal holde afstand til holdene under sig. Der er derfor masser på spil, når der fløjtes op klokken 15 på Skovshoveds Idrætspark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce