Annonce
Mærk Aarhus

20 år i herrens klædeskab

Foto: Mærk Aarhus
Siden 1984 har byens, ja, og alle andre byers, mænd kunnet blive klædt på af de to gange Hanne i butikken SoHo på Rosensgade. En butik, man ikke bare lige glemmer, hvis man først har været indenfor, og letgenkendelig er den også. Den ser nemlig ud som dengang, den åbnede …

De har meget til fælles. De to gange Hanne. Begge har de arbejdet i butikken siden 70’erne. Begge begyndte de i børnetøjsafdelingen. Og begge fulgte de trop, da det blev til ren herretøj i 1984. De er vilde med at gøre sig umage – og nåh ja, så er de begge gift med Per – dog ikke den samme …

De to er henholdsvis Hanne Møldrup og Hanne Møller. Sammen driver og ejer de butikken og har stået som indehavere siden 2001.

- Vi laver jo sådan set bare det, vi rigtig godt kan lide. Vi arbejder med mennesker. Men vi kunne ikke lave andet. Havde det her været en dametøjsforretning, havde det været en helt anden butik, lyder det fra Hanne Møldrup.

Kollegaen Hanne O. Møller griber den og følger op: - Butikken her er indrettet, som den blev det, da vi åbnede. Tanken var, at det skulle være som at træde ind i et klædeskab.

- Vi er heldige. Vi har en butik, som man kommer tilbage til. Det har det vist sig, at rigtig mange gør. Og her taler vi ikke kun om mænd, der bor i byen,
for mange af vores kunder kommer langvejsfra.

- Vi er vilde med, at de kigger forbi, når de kommer til byen.

Ærlighed

Hanne og Hanne understreger, at de jo ikke fortæller mændene, hvad de skal gøre, men i samme åndedrag erkender de, at de ikke er bange for at fortælle, hvad de synes om kreationerne, når mændene kommer ud af prøverummet.

- Hvis de spørger, så er det vores opgave at være ærlige. Alt andet kan ingen bruge til noget. Hvis de kommer hjem med noget, der ikke passer, eller noget, som vi bare ved, de aldrig får ud af skabet, kommer de jo ikke igen.

- Ofte har de en kammerat eller deres bedre halvdel med, og så er det der, ris og ros kommer fra, men vi byder gerne ind, lyder det.

Et tvist af tidligere

Udvalget er bredt. Strik, skjorter, buks – med og uden stræk. Der er T-shirts, sokker, boxershorts, og der er støvler. Der er bomuld, uld, fløjl, velour. Farvepaletten er – om muligt – kun fuld af endnu flere valgmuligheder. Og uanset hvor øjet kigger hen, er der tøj. Hvert et hjørne og hver en krog i det gamle butikslokale er i brug.

- Det er jo sjovt at have været med i så mange år, at vi ser tingene igen. Moden vender tilbage. Meget af det, der dukker op, har vi kendt til en tvist af tidligere.

- Men vi ligner jo ikke helt dem, der var engang, men man kan trække paralleller.

Arbejder ikke sammen

Nok har de to gange Hanne butikken sammen, og de har kendt hinanden i mange år, men de er faktisk sjældent på job samtidig.

- Vi har en alder, hvor vi ikke synes, vi skal gå på arbejde hver dag, men vi kan heller ikke undvære det. Så vi har faste arbejds- og fridage hver især. Men skal der købes ind til butikken, fx på messer, så er vi sammen.

- Og her er vi meget forskellige. Vi ved godt, hvad den anden gerne vil have med hjem, og her er det en fordel, at vi kender hinanden så godt. Hvis man vil have noget, må man give køb på noget andet. Noget for noget, lyder det med et smil.

Tips og tricks

Ung som ældre kommer man i butikken. Her er alle velkomne. Mor køber til søn og til mand. Mand køber selv. Kone hjælper mand med at handle. En del har handlet her i mange år, og hvert år kommer der flere af de unge konfirmander, der ikke synes, de nødvendigvis skal ligne alle de andre.

Der er tips og tricks at hente hos Hanne og Hanne. Om hvad og hvordan. Om, hvordan man bedst plejer sit tøj. Om, hvordan man vasker det, og om, hvordan man stryger en skjorte.

- Skulle det ske, at der ryger en knap i en skjorte, kan vi godt finde på at sy den i, men vi stryger ikke folks skjorter, lyder det efterfulgt af latter.

Kunderne

Det er en gave at gå på arbejde, mener de to, som stadig så mange år efter slet ikke kan undvære samspillet med kunderne.

- Vi har igennem tiden hørt mange sjove historier, klædt mange mænd på og solgt mange mærkelige beklædningsgenstande, lyder det.

- Læderslips og glimmersokker. Nogle ting må gerne komme igen med moden, andet behøver vi ikke at se igen.

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Aarhus

Er dit navn på listen? Se de 50 mest populære navne i Aarhus