Annonce
Østjylland

20-årig blev anholdt for voldtægt af 37-årig århusianer - nu har retten løsladt ham

En 20-årig mand blev onsdag løsladt af en dommer ved Retten i Horsens. Manden er sigtet for at have voldtaget en 37-årige i Rådhusparken i Horsens natten til søndag 14. oktober. Arkivfoto

Ifølge dommeren ved Retten i Horsens er der ikke fare for, at den 20-årige på fri fod påvirker vidner i sagen, der stadig efterforskes.

Horsens: Der er ikke grundlag for at varetægtsfængsle den 20-årige mand, der i går meldte sig selv til politiet, fordi han blev efterlyst med billede som mistænkt i en voldtægtssag.

Det afgjorde en dommer ved Retten i Horsens onsdag middag.

Den 20-årige mand fra Horsens kunne dermed forlade retten på fri fod. Han er dog fortsat sigtet for at have begået voldtægt mod en 37-årig kvinde fra Aarhus i Rådhusparken i Horsens natten til søndag 14. oktober.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre. Det betyder, at offentligheden ikke fik mulighed for at høre den 20-åriges forklaring på, hvad der skete den pågældende nat.

Politikommissær Henrik Wulff fra Sydøstjyllands Politi har dog tidligere oplyst, at den 20-årige erkender, at der var "en form for kontakt" mellem ham og den 37-årige natten til 14. oktober.

Annonce

Nægter voldtægt

Inden dørene blev lukket ved grundlovsforhøret, læste anklager Anja Langeland Jensen sigtelsen mod den 20-årige, der fremstod meget fåmælt og duknakket, op.

Han er sigtet for at have taget den 37-årige kvinde med ind i Rådhusparken, hvor han rev trusserne af hende, pressede hende ned i græsset og tiltvang sig samleje med hende under trusler om vold.

- Han nægter at have begået voldtægten, og da dommeren ikke mente, der var risiko for, at han kan påvirke vidner i sagen - og heller ikke mener, der er en såkaldt særlig bestyrket mistanke mod ham, så blev han løsladt, fortæller Anja Langeland Jensen.

Hun oplyser, at anklagemyndigheden ikke har planer om at kære løsladelsen til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

Annonce