Annonce
Østjylland

20-årig blev anholdt for voldtægt af 37-årig århusianer - nu har retten løsladt ham

En 20-årig mand blev onsdag løsladt af en dommer ved Retten i Horsens. Manden er sigtet for at have voldtaget en 37-årige i Rådhusparken i Horsens natten til søndag 14. oktober. Arkivfoto

Ifølge dommeren ved Retten i Horsens er der ikke fare for, at den 20-årige på fri fod påvirker vidner i sagen, der stadig efterforskes.

Annonce

Horsens: Der er ikke grundlag for at varetægtsfængsle den 20-årige mand, der i går meldte sig selv til politiet, fordi han blev efterlyst med billede som mistænkt i en voldtægtssag.

Det afgjorde en dommer ved Retten i Horsens onsdag middag.

Den 20-årige mand fra Horsens kunne dermed forlade retten på fri fod. Han er dog fortsat sigtet for at have begået voldtægt mod en 37-årig kvinde fra Aarhus i Rådhusparken i Horsens natten til søndag 14. oktober.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre. Det betyder, at offentligheden ikke fik mulighed for at høre den 20-åriges forklaring på, hvad der skete den pågældende nat.

Politikommissær Henrik Wulff fra Sydøstjyllands Politi har dog tidligere oplyst, at den 20-årige erkender, at der var "en form for kontakt" mellem ham og den 37-årige natten til 14. oktober.

Annonce

Nægter voldtægt

Inden dørene blev lukket ved grundlovsforhøret, læste anklager Anja Langeland Jensen sigtelsen mod den 20-årige, der fremstod meget fåmælt og duknakket, op.

Han er sigtet for at have taget den 37-årige kvinde med ind i Rådhusparken, hvor han rev trusserne af hende, pressede hende ned i græsset og tiltvang sig samleje med hende under trusler om vold.

- Han nægter at have begået voldtægten, og da dommeren ikke mente, der var risiko for, at han kan påvirke vidner i sagen - og heller ikke mener, der er en såkaldt særlig bestyrket mistanke mod ham, så blev han løsladt, fortæller Anja Langeland Jensen.

Hun oplyser, at anklagemyndigheden ikke har planer om at kære løsladelsen til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce