Annonce
Aarhus

20-årig dømt skyldig i flere anklager: Forgiftede medarbejder og forsøgte at bortføre flere børn

En mentalundersøgelse viste, at den 20-årige var mentalt retaderet. Han blev derfor dømt til anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap. Foto: Kim Haugaard

Fredag blev en 20-årig mand dømt for flere tilfælde af vold mod offentligt ansatte, for blufærdighedskrænkelse af børn og for fire gange at have forsøgt at bortføre børn fra børnehaver i Brabrand.

BRABRAND: En 20-årig mand blev fredag dømt skyldig i flere forskellige anklager, blandt andet for at have forsøgt at bortføre børn fra børnehaver i Brabrand fire gange.

- Han gik ind i børnehaverne, pegede og sagde, at han skulle have et bestemt barn med. Han kunne dog ikke sige noget om, hvem barnet var, og det er heller ikke kommet frem under retssagen, hvad han ville med barnet, siger anklager Laura Simoni Pedersen.

Ingen af gangene lykkedes det dog manden at få et barn med fra børnehaven.

Den 20-årige blev også dømt for flere tilfælde af vold med medarbejdere på de forskellige opholdssteder, som han har været tilknyttet.

Han har blandt andet slået én i hovedet, og kastet stole efter en anden.

Annonce

Anbringelse uden længstetid

Den 20-årige blev også dømt for forsøg på grov vold ved at have hældt afkalkningsmiddel i kaffen, som han efterfølgende gav til en medarbejder.

- Det blev heldigvis kun til forsøg på grov vold, da kaffemaskinens varmelegeme havde neutraliseret midlet, så medarbejderen slap uden alvorlige skader, siger Laura Simoni Pedersen.

Derudover blev han dømt for to tilfælde af blufærdighedskrænkelse mod to piger.

I forbindelse med sagen med den 20-årige mentalundersøgt, og han betegnes som mentalt retarderet i høj grad. Han blev derfor dømt til anbringelse i en institution for personer med vidtgående psykiske handicap. Han kan nu - efter bestemmelse fra kommunen - overføres til en sikret afdeling.

Retten besluttede at, der ikke skulle fastsættes en længstetid for foranstaltningen.

Den 20-årige ville tænke over, om han ønskede at anke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce