Annonce
Aarhus

20-årig mand fra Aarhus tiltalt for to voldtægter på 12 dage

Retten i Kolding. Foto: Camilla Rytz

I juli 2018 blev en prostitueret kvinde voldtaget i Staldgaardsgade i Vejle. Den mistænkte i sagen er også tiltalt for en voldtægt i Aarhus, som fandt sted bare 12 dage forinden.

VEJLE/AARHUS: Anklagemyndigheden går efter mindst fire års fængsel i sagen mod en 20-årig mand, som indledes ved Retten i Kolding torsdag klokken 9.

Her var der oprindeligt rejst en nævningesag imod den 20-årige mand, som er formodet gerningsmand til to voldtægter, som fandt sted med 12 dages mellemrum i Aarhus og Vejle.

Den tiltalte har dog valgt, at sagen skal føres som almindelig domsmandssag, fortæller senioranklager Iben Degnbol, som møder i sagen.

Det betyder, at der i stedet for seks nævninge og tre juridiske dommer kommer til at sidde én juridisk dommer og to domsmænd over for den 20-årige.

Han er tiltalt for, at han 7. juli 2018 tidligt om morgenen voldtog en 52-årig kvinde i en baggård ved Rosenkrantzgade i centrum af Aarhus.

Hun blev tvunget til at udføre oralsex på ham, hvorefter han voldtog hende både analt og vaginalt, lyder det i anklageskriftet.

Efterfølgende truede han hende med, at han ville slå hende ihjel, hvis hun gik til politiet. Denne trussel er han også tiltalt for.

Slog og voldtog prostitueret

Lignende trusler blev givet til den 43-årige kvinde, som manden er tiltalt for at have voldtaget i Staldgaardsgade i Vejle blot 12 dage senere.

Her blev den 43-årige kvinde, der var prostitueret, opsøgt i en lejlighed. Hun blev i første omgang slået flere gange i ansigtet og på kroppen. Herefter tog gerningsmanden kvælertag på hende, trak hende i håret og tvang hende til at lægge sig ned.

Han truede med at slå hende ihjel og slog hende gentagne gange, indtil hun udførte oralsex på ham, mens han holdt fast om halsen på hende, så hun ikke kunne trække vejret.

I anklageskriftet står der endvidere, at han efterfølgende førte sin hånd op i endetarmen på hende og derefter tiltvang sig analt samleje med hende.

Annonce

Tre dages afsat

Ved hjælp af blandt andet DNA og fingeraftryk fra gerningsstedet lykkedes det politiet at anholde den formodede gerningsmand 31. juli 2018.

Han har siden siddet varetægtfængslet i sagen.

Senioranklager Iben Degnbol oplyser, at der er afsat tre dage til sagen, som efter planen slutter 28. februar.

Der er indkaldt seks vidner i retten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce