Annonce
112

20-årig overfaldet af en gruppe hætteklædte mænd med 'ghetto-dialekt'

Den 20-årige følte sig utryg og vendte om, da han bemærkede gruppen. Men det hjalp ham ikke. Foto: Scanpix
En mand blev overfaldet med knytnæveslag og fik stjålet sine ting sent søndag aften i Aarhus N. Politiet søger vidner.

AARHUS: Sent søndag var en 20-årig mand på vej hjem fra arbejde og gik ad Kornbakke Allé i Aarhus Nord, da han så en gruppe personer i mørkt tøj komme gående imod sig. Manden havde en dårlig fornemmelse af personerne, og han valgte derfor at vende rundt og gå den modsatte vej.

Det hjalp ham dog ikke. Den 20-årige mand kom gående klokken klokken 23.10. Han har forklaret politiet, at han gik med sin telefon i hånden og høretelefoner i ørerne, da han kort efter pludselig fik et knytnæveslag i ansigtet. Han blev så overrasket, at han ikke bemærkede, hvem der slog ham, men pludselig blev han sparket og slået af alle personerne i gruppen der talte cirka 5-6 personer. Det skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Èn af personerne råbte noget i stil med "giv os dine fucking ting", og den 20-årige gav dem et rødt- og blåtstribet net med personlige kort og papirer i, hvorefter alle personerne løb fra stedet.

Annonce

Den 20-årige mand har kun et meget sparsomt signalement af personerne, der beskrives som unge mænd, omkring 15 år gamle, iført mørkt tøj og med hætter over hovedet. Han bemærkede, at én af personerne var iført en hvid dunjakke, muligvis af mærket "Peak Perfomance", var arabisk af udseende med sort hår og talte dansk med "ghetto-dialekt", fortæller politiet.

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til overfaldet eller personer, der kan have set gruppen umiddelbart før eller efter episoden. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce