Annonce
Aarhus

20-årig overfaldet i Gellerup: Stukket flere gange i låret

Politiet efterforskede mandag aften et overfald i Gellerupparken. Foto: Google Maps
En ung mand måtte behandles på skadestuen, efter at han var blevet overfaldet i Gellerup mandag aften.

BRABRAND: Politiet måtte mandag aften en tur omkring Gellerupparken efter at have modtaget en anmeldelse på 112. Klokken 20.23 lød meldingen på 112 fra en borger, som fortalte, at han stod på Gudrunsvej i Brabrand med en 20-årig mand, som blødte fra benet.

Ifølge kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen var offeret blevet stukket med et stikvåben i det ene baglår af ukendte gerningsmænd.

Politiet vurderer overfaldet til at være et internt opgør i et kriminelt miljø, men siger samtidig, at der ikke er tale om et egentligt bandeopgør.

Den 20-årige blev kørt til skadestuen og behandlet for overfladiske skrammer, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Østjyllands Politi var efterfølgende til stede på Gudrundsvej i flere timer i forbindelse med efterforskning oven på anmeldelsen, men oplyste kort efter midnat via Twitter, at man havde forladt stedet igen.

Der var i øvrigt fredeligt og ingen optræk til hverken ballade eller uro i forbindelse med politiets tilstedeværelse på Gudrunsvej.

Ligger du inde med oplysninger i forbindelse med overfaldet, vil Østjyllands Politi gerne fra dig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce