Annonce
112

20-årig skudt i Tilst: Politiet efterforsker muligt bandeopgør og søger vidner

Politiet fandt den sårede 20-årige på Skadestuen, efter der blev affyret flere skud mod en bil torsdag aften i Tilst. Foto: Scanpix
En 20-årig mand overlevede flere skud mod en bil i Tilst torsdag aften. Han blev ikke alvorligt såret, da skuddene faldt på Langkærvej.

AARHUS/TILST: Politiet vil endnu ikke fastsætte, om det var et decideret bandeopgør, der ramte Tilst torsdag aften. Flere skud blev affyret mod en bil, hvor en 20-årig blev ramt i hånden.

Østjyllands Politi fik torsdag klokken 20.37 anmeldelsen om, at en person var blevet ramt af et skud på Langkærvej i Tilst. På skadestuen fandt en patrulje frem til den 20-årig mand, som havde en skade i hånden, som muligvis kunne stamme fra et projektil. Han var ikke kommet alvorligt til skade.

- Vores foreløbige efterforskning peger på, at der er tale om et internt opgør mellem to grupper af personer. Nu skal vi have foretaget en række efterforskningsskridt for at finde ud af, hvem der står bag, og hvad motivet er. Det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt der er tale om et ”opgør i bandemiljøet, det er noget af det, vi blandt andet skal undersøge, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Gerningsstedet blev undersøgt, og politiet sikrede spor på stedet, ligesom en række vidner blev afhørt, oplyser politiet.

Den foreløbige efterforskning tyder på, at den 20-årige sad i en bil sammen med nogle venner, da der blev afgivet et eller flere skud mod bilen, så en rude gik i stykker, og den 20-årige kom til skade. Efterfølgende kørte gerningsmændene fra stedet i en bil.

Østjyllands Politi hører meget gerne fra vidner, som har set skudepisoden, eller som har oplysninger om, hvem gerningsmændene kan være.

Derudover er politiet interesserede i oplysninger om en bil, der blev set køre med høj hastighed fra stedet omkring gerningstidspunktet. Det drejer sig om en lys eller hvid stationcar - muligvis en Audi eller Passat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce