Annonce
112

20-årig skudt i Tilst: Politiet efterforsker muligt bandeopgør og søger vidner

Politiet fandt den sårede 20-årige på Skadestuen, efter der blev affyret flere skud mod en bil torsdag aften i Tilst. Foto: Scanpix
En 20-årig mand overlevede flere skud mod en bil i Tilst torsdag aften. Han blev ikke alvorligt såret, da skuddene faldt på Langkærvej.

AARHUS/TILST: Politiet vil endnu ikke fastsætte, om det var et decideret bandeopgør, der ramte Tilst torsdag aften. Flere skud blev affyret mod en bil, hvor en 20-årig blev ramt i hånden.

Østjyllands Politi fik torsdag klokken 20.37 anmeldelsen om, at en person var blevet ramt af et skud på Langkærvej i Tilst. På skadestuen fandt en patrulje frem til den 20-årig mand, som havde en skade i hånden, som muligvis kunne stamme fra et projektil. Han var ikke kommet alvorligt til skade.

- Vores foreløbige efterforskning peger på, at der er tale om et internt opgør mellem to grupper af personer. Nu skal vi have foretaget en række efterforskningsskridt for at finde ud af, hvem der står bag, og hvad motivet er. Det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt der er tale om et ”opgør i bandemiljøet, det er noget af det, vi blandt andet skal undersøge, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Gerningsstedet blev undersøgt, og politiet sikrede spor på stedet, ligesom en række vidner blev afhørt, oplyser politiet.

Den foreløbige efterforskning tyder på, at den 20-årige sad i en bil sammen med nogle venner, da der blev afgivet et eller flere skud mod bilen, så en rude gik i stykker, og den 20-årige kom til skade. Efterfølgende kørte gerningsmændene fra stedet i en bil.

Østjyllands Politi hører meget gerne fra vidner, som har set skudepisoden, eller som har oplysninger om, hvem gerningsmændene kan være.

Derudover er politiet interesserede i oplysninger om en bil, der blev set køre med høj hastighed fra stedet omkring gerningstidspunktet. Det drejer sig om en lys eller hvid stationcar - muligvis en Audi eller Passat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce