Annonce
Aarhus

20-årig udstiller kørelærernes priser

Prisen for et kørekort kan svinge med flere tusinde kroner afhængigt af, hvilken køreskole, man vælger. 20-årige Mark Andersen fra Aarhus har lavet en hjemmeside, som skaber overblik. Foto: Axel Schütt.

Enkelte blev vrede, men 160 andre kørelærere er allerede tilmeldt kørekortportalen.dk opfundet af en ung århusianer.

Mark Andersen havde svært ved at gennemskue køreskolernes priser, da han i 2009 skulle lære at køre bil.

Mens han selv fandt en startpakke til cirka 9000 kroner, måtte en klassekammerat på hhx i Viby betale 12.500 kroner for en lignende pakke, og det gav den unge århusianer ideen til kørekortportalen.dk.

Portalen

Kørekortportalen.dk giver overblik over landets køreskoler og deres tilbud.
Priserne kan sammenlignes, da de alle indeholder 16 køretimer, teori, manøvrebane, glatbane/køreteknisk kursus og evt. leje af bil til køreprøve.Kørekortportalen.dk pointerer dog, at man som kommende bilist ikke kun skal se på prisen, men i høj grad også være kritisk over for kvaliteten.Læs mere her.

»Snakken i 1.g handlede meget om, hvad man havde betalt for sit kørekørt. I begyndelsen tænkte jeg kun på prisen, men så begyndte jeg at undersøge, hvilke parametre man ellers lægger vægt på. Beliggenheden og holdstart betyder også rigtig meget,« fortæller Mark Andersen.

Annonce

Han gik i gang med at ringe til landets køreskoler for at undersøge hvad priserne inkluderede, hvor meget ekstra køretimer kostede, og hvor tit skolerne havde holdstart.

Mange meldte tilbage, at det var en rigtig god idé, som manglede på markedet. Men andre ­kørelærere var ikke begejstrede for den unge iværksætters idé.

»Jeg fik en del negative reaktioner, og jeg kan forestille mig, at de ikke var glade for det store fokus på prisen. Det gik så langt, at en kørelærer truede med at politianmelde mig, hvis jeg gik videre med ideen,« fortæller Mark ­Andersen.

Den unge iværksætter behøver ikke længere ringe rundt. Nu henvender køreskolerne sig selv.

Mere end 160 køreskoler fra hele landet annoncerer gratis på hjemmesiden på en måde, der gør det let at sammenligne priserne. Alene i Østjylland har næsten 50 køreskoler meldt sig til, og der kommer løbende flere.

»Nu begynder hjemmesiden at blive anerkendt,« siger Mark Andersen, som har ­betalt et webbureau for at udvikle portalen.

Mark Andersen afviser, at han har lavet hjemmesiden for at få køreskolerne til at sænke prisen.

»Jeg har tænkt over, om det kan blive en konsekvens. Hvis de føler sig meget pressede af konkurrenceelementet, kan jeg godt forestille mig, at det vil ske. Men det er ikke derfor, jeg har lavet portalen. Det er fordi jeg så, der var et problem som ingen havde løst.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce