Annonce
Østjylland

20-årig varetægtsfængslet for overgreb mod fire kvinder

Manden bliver tirsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør. Arkivfoto

Norddjurs: En 20-årig mand fra Norddjurs Kommune blev tirsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers. Her valgte dommeren at varetægtsfængsle manden.

Han er sigtet for tre voldtægter samt andet seksuelt forhold end samleje begået mod fire forskellige kvinder i perioden 2016-2019. I alle fire tilfælde har parterne ifølge politiet haft et forudgående kendskab til hinanden.

Ifølge Østjyllands Politi står manden bag en voldtægt af en 16-årige pige tilbage i juli 2016, hvor han truede og fastholdt hende, mens hun forgæves forsøgte at skubbe ham væk.

I april 2018 voldtog han ifølge politiet endnu en kvinde. Denne gang en 18-årig, som han greb fat i og skubbede ned i en seng, så hun under faldet slog hovedet. Derefter rev han angiveligt hendes tøj itu og gennemførte samlejet trods adskillige protester fra kvinden.

Annonce

I slutningen af januar 2019 var den ifølge sigtelsen gal igen. Her gik det udover en 16-årige pige, som ligeledes blev holdt fast og voldtaget, mens hun desperat forsøgte at gøre modstand.

Alle tre voldtægter er sket i en mindre by i Norddjurs Kommune.

Udover voldtægterne er manden også sigtet for i januar 2018 at have låst en 19-årig kvinde inde i en bil ved en anden mindre by på Norddjurs, mens han befølte hende og tvang hende til at røre hans kønsdele.

Den sigtede nægter sig skyldig i samtlige forhold.

Randers Amtsavis var til stede i retten, da sigtelserne blev læst op, men derefter valgte dommeren - efter anmodning fra anklagemyndigheden - at lukke dørene for offentligheden.

Efter afhøringerne blev den 20-årige varetægtsfængslet i fire uger. Han har valgt at kære kendelsen til landsretten. Det betyder, at Vestre Landsret nu skal tage stilling til, om manden kan varetægtsfængsles.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce