Annonce
Aarhus

20 stikvåben, 2 pistoler og 10 peberspray: Visitationszonen har givet gevinst

Godt nok er pebersprayen blevet lovlig at have derhjemme, men der skal den også blive. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
De første tre uger med visitationszonen i det nordvestlige Aarhus har allerede givet afkast, og mere er på vej.

AARHUS: I tre uger har Østjyllands Politi været mere til stede i det nordvestlige Aarhus end normalt, og det har givet indtil flere gevinster.

I visitationzonen, som breder sig fra Marienlyst Parken til Botanisk Have har betjentene således lavet 369 visitationer og ransaget 63 biler. Under visitationerne og ransagningerne blev der fundet 20 stikvåben, 13 slagvåben, 10 peberspray, en skarpladt pistol, to skudveste og to stikveste.

Derfor fortsætter politiet sin tilstedeværelse i området, siger Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi.

- Vi ser desværre, at vi bliver ved med at finde våben hos de kriminelle, og at der fortsat sker sammenstød mellem de to grupperinger. Derfor fortsætter vi selvfølgelig også vores indsats med at patruljere massivt i området og ransage og visitere de bandekriminelle, når vi møder dem, siger han.

Annonce

Arbejder på højtryk

Indsatsen i vistationszonen har til formål at holde presset på de bander, som skaber uro i området. Fire personer med banderelationer er foreløbig blevet varetægtsfængslet, og politiets efterforskere arbejder ifølge Klaus Arboe Rasmussen på højtryk for at få endnu flere fængslet.

- Vi arbejder dag og nat for at skabe tryghed i området og få så mange våben og kriminelle væk fra gaden som muligt. Og jeg garanterer, at vi bliver ved med at holde presset på banderne, siger han.

Visitationszonen gælder foreløbigt til og med mandag 18. marts.

Mandag vil Østjyllands Politi tage stilling til, hvorvidt zonen skal forlænges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Aarhus

Universitetet jagter kvinder til topjob

Sport For abonnenter

Kampanalyse: Bakken Bears' flotte sejre lader noget tilbage at ønske

Annonce